ZA NOVE ŠAMPIONE: Meridian fondacija postavila table i koševe u Somboru, gradu Nikole Jokića

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Velika Meridianova košarkaška letnja turneja započela je upravo u gradu Nikole Jokića. U nadi da će nam grad sa zapada Bačke u budućnosti dati još mnogo talentovanih sportista, postavili su table i koševe u Nikolinom rodnom Somboru

Meridian fondacija i kompanija Meridianbet tokom prošle godine započeli su veliku akciju pod nazivom "Gde je nestao koš?", tokom koje su se pojedinci, udruženja i ustanove, širom Srbije prijavljivali, u želji da im Meridian obezbedi table i koševe u njihovom mestu.

U mesecu kada je košarkaška reprezentcija obradovala naciju bronzanom medaljom sa Olimpijskih igara, započeta je postavka koševa u rodnom gradu Nikole Jokića, našeg najuspešnijeg košarkaša.

Prve postavljene koševe obišla je predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić, koja je tom prilikom istakla da je njihova Fondacija usmerena ka ulaganju u sport, a poseban akcenat stavljaju na pomoć mladima, kojima je neophodno obezbediti uslove za neometano treniranje.

-Nakon Sombora, sledi postavka koševa u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Leskovcu, Požarevcu i mnogim drugim mestima, obići ćemo čitavu državu i čak i tamo gde za našu akciju nisu čuli, mi ćemo ponuditi da im obezbedimo uslove za treniranje - dodala je Jelena Jocić.

Terene sa novopostavljenim koševima, zajedno sa predstavnicom Meridian fondacije, obišao je i član Gradskog veća za oblast sporta Ognjen Andričin, koji se tom prilikom zahvalio na donaciji i istakao dobro poznatu činjenicu, da je Sombor grad koji je našoj zemlji dao mnoga velika imena, a pogotovo iz oblasti sporta.

-Veliko hvala Meridian fondaciji što je svojom nesebičnom donacijom dodatno pomogla Somborcima, koji su poznati po sportu, a naročito po košarci. Grad Sombor će nastaviti da ulaže u sve sportske klubove na svojoj teritoriji, a samo tokom ove sezone, podržali smo rad 90 sportskih udruženja i nastavićemo sa tom praksom i ubuduće - rekao je Andričin.

U zemlji košarke kakva je Srbija, igra pod obručima mnogo je više od sporta i fizičke aktivnosti.

Mnogi nezaboravni trenuci u istoriji naše košarke započinjali su na terenima u kraju, kvartu, između zgrada i parkova. Svako kome je narandžasta lopta u srcu, seća se svojih početaka i terena na kome je napravio prve košarkaške korake. Ti tereni sa sobom nose istoriju, pričaju neku priču i odgovorni su za stvaranje mnogih velikih košarkaških uspeha.

Pobednici i pobednički timovi u bitnim momentima prave razliku, preuzimaju odgovornost i idu do samog kraja, bez kalkulacija. Takvi igrači se vole, njih istorija pamti, a medalja oko vrata sa lakoćom ih svrstava ih u red šampiona.

Jedan od takvih svetlih primera upravo je i Somborac Nikola Jokić, koji već dugi niz godina sa uspehom prenosi slavu svoga grada i njegove košarkaške tradicije. O Nikolinom košarkaškom umeću ne treba trošiti reči, sve je dovoljno rečeno, kao ni o uspesima njegovog Košarkaškog kluba "Džoker", koji niže pobede u KLS ligi, elitnom košarkaškom rangu.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Trener Benfike otrčao kod navijača da proslavi čim je sudija svirao kraj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    13. avgust 2024 | 18:53

    Jako mi je drago zbog ove akcije koju Meridijan radi i postavlja koševe ali mislim da nisu trebali od Sombora krenuti, tamo je mogao sam Nikola Jokić da postavi koševe

  • Joza

    13. avgust 2024 | 16:19

    Gde se nalaze ako nije problem neki ili tajna ti postavljeni kosevi i obruci u Somboru?

  • Grom

    13. avgust 2024 | 13:08

    Bravo ,u svakom vecem naselju treba postaviti .Da se deca manu telefona i drustvenih mreza a vise da se okrenu sportu i druzenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA