Košarkaši Vojvodine počeli sa pripremama za novu sezonu: Ponovo je cilj plasirati se u ABA ligu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Odrađen je prvi treningu Spensu

Prvim treningom u Maloj sali Spensa košarkaši Vojvodine počeli su pripreme za predstojeću sezonu.

Novo pojačanje tima centar Marko Jagodić Kuridža kaže da će crveno-beli dati sve od sebe da ispune zacrtani cilj, a to je ulazak u ABA ligu.

- Zadovoljan sam što sam u Novom Sadu, jer planiram sa porodicom da živim ovde. Ono što mi je važno jeste da Vojvodina ima cilj, a to je da uđe u Jadransku ligu, ali treba dobro da se spremimo, da prođemo bez povreda kroz ove pripreme. Što se tiče prohodnosti kroz ABA ligu mi moramo da idemo od utakmice do utakmice da vremenom budemo sve bolji i bolji. Suviše je rano pričati o tome. Kako je trener Miloš Isakov Kovačević rekao, a i Željko Rebrača, kad su me zvali ići ćemo korak po korak i nadam se na kraju ispuniti cilj.

Trener Miloš Isakov Kovačević je, u okviru prvog treninga, napomenuo da će ekipa vredno da trenira i ide korak po korak ka svom cilju.

- Idemo polako, trening po trening. Nismo još kompletirali sastav, čekamo i dalje igrača na poziciji pleja, nećemo još da žurimo, bitno nam je to da pogodimo. Uspeli smo da zadržimo okosnicu tima što je izuzetno važno, imamo snagu u kolektivu od prošle godine, plus par momaka koji su došli kao pojačanje. Od nove godine i centra koji će nam pomoći da dobijemo ono nešto što nam je Zoran Nikolić davao prošle godine. Ciljevi su isti. Ne treba puno pričati o tome, ali treba ići korak po korak. Format takmičenja je malo drugačiji videli ste kakvu smo grupu izvukli u ABA 2 i koliko je zahtevna i teška.

U okviru priprema za sezonu Voša će odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Prva je na Zlatiboru sa Dinamom iz Bukurešta, a zatim će uslediti KK Banovci, Čačak 094, FMP, Debrecin i Vršac.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači nakon pobede vaterpolista: "Treća zlatna medalja od velikog značaja za Srbiju"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA