Bravo, devojke! Mlade košarkašice Srbije se posle drame plasirale u polufinale Eurobasketa U18

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

I sve to nakon što su završile kao poslednje u grupnoj fazi

Neverovatan rezultat napravile su naše mlade košarkašice na Eurobasketu U18 u Portugalu, pošto su danas uspele da se plasiraju u polufinale turnira savladavši selekciju Finske sa 76:70!

Ovaj rezultat postaje još veći kada znamo da su naše mlade košarkašice grupnu fazu završile sa skorom 0-3 na poslednjem mestu u konkurenciji Nemačke, Italije i Portugala.

Ali zaigrale su onako kako treba onda kada je to bilo najvažnije, pa su prvo u osmini finala demolirale Poljakinje, koje su bile prve u svojoj grupi, a danas su izašle na kraj sa Finkinjama.

Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini, pošto je pred nju rezultat bio nerešen. Gledali smo pravi triler i na kraju veliku pobedu naših devojaka koje će se boriti za medalju.

Najefikasnija u pobedi našeg tima bila je Angelina Davorija sa 17 poena, a dvocifrene su bile još Jovana Popović sa 15 poena i Jana Vesić sa 11. Kod Finkinja je Tia Talonen sa 20 poena predvodila kolo.

U polufinalu naše devojke ukrstiće snage sa Španijom, koja je na svom putu savladala Luksemburg sa čak 39 razlike (91:52), a zatim i Mađarsku sa 49 razlike (95:46).

Meč se igra u subotu od 17.00 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Legendarni srpski olimpijski as došao da podrži košarkaše: Ima jaku poruku za sve naše sportiste

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA