Kakav uspeh! Mladi košarkaši Srbije se četvrti put u nizu kvalifikovali za U19 Svetsko prvenstvo

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Sjajan uspeh naših momaka, a tek predstoji borba za medalje na Eurobasketu U18

Fenomenalan uspeh ostvarili su mladi košarkaši Srbije na dalekom severu Evrope u Finskoj! Plasmanom u polufinale Eurobasketa U18, oni su obezbedili učešće i na Svetskom prvenstvu za kategoriju U19 narednog leta, što će reći da će se svi oni okupiti zajedno i za godinu dana.

Podsetimo, oni su juče u četvrtfinalnom meču savladali Belgiju (88:76), tako da će se u borbi za finale naći sa Izraelom, koji je napravio veliko iznenađenje i izbacio Francusku (85:72).

Zanimljivo je da su Srbija i Izrael igrali u grupnoj fazi takmičenja, kada su naši momci prosto "pregazili" ovog rivala i ostvarili najubedljiviju pobedu na celom prvenstvu, pošto je bilo 101:73.

Drugi polufinalni par čine Slovenija i Nemačka, tako da su sve ove četiri reprezentacije obezbedile učešće na Mundobasketu U19 naredne godine.

Srbija je 2019. godine završila na sedmom mestu na Svetskom prvenstvu, dve godine kasnije bila je četvrta, a 2023. godine smo osvojili šesto mesto.

Naši momci boriće se za veliko finale Eurobasketa U18 u Finskoj sutra od 20.00 časova.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf iznenadio zlatnu Zoranu Arunović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvonko

    3. avgust 2024 | 18:33

    Posle one slike gore nego neko kaže da nismo nebeski narod. Kakva lepota od momaka, dečaka. Em su prelepi em su sportski fenomeni. Ponosan sam što sam Srbin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA