Srbija će se boriti za jednu od medalja! Mladi košarkaši Srbije srušili Belgijance i plasirali se u polufinale

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Odlična predstava Miloša Šojića i Sava Drezgića

Veliki uspeh srpske košarke! Mladi košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale Eurobasketa U18 u Finskoj, pošto su danas bez apsolutno ikakvih problema srušili reprezentaciju Belgije - 76:88.

Fenomenalno su igrali naši mladi košarkaši od samog početka meča i pokazali su da su spremni da daju sve od sebe ne bili se domogli borbe za medalje na Eurobasketu U18. Vrlo brzo su izabranici Vuleta Avdalovića stekli početnu prednost i nju su se trudili da čuvaju tokom čitavog toka meča.

Možda je mogla završnica meča da prođe i sa manje stresa i nervoze, pošto su naši mladi momci vodili tokom treće četvrtine sa +17, ali su Belgijanci podigli nivo igre i ipak naterali Srbiju da se "oznoji" za mesto u polufinalu.

Lepo je Srbija danas rasporedila poene među svojim košarkašima, tako da se može reći da je Vule Avdalović odradio savršen posao, a minutažu su dobili gotovo svi i naši momci će spremno dočekati taj polufinalni duel. Treba napomenuti da smo mi branioci titule od prošlog leta kada smo slavili u velikom finalu u Nišu.

Najefikasniji na meču bio je Miloš Šojić bio sa 23 poena uz čak 12 skokova, a reč je o igraču beogradskog Beka, dok je Savo Drezgić stigao do 19 poena uz osam asistencija i pet skokova.

Dvocifreni u našem timu bili su i Aleksa Stanojević, novi košarkaš FMP-a, sa 12 poena, kao i Mitar Bošnjaković, igrač Real Madrida sa 10 poena.

Večeras je Srbija dobila sve četvrtine osim treće, koju je izgubila za samo jedan poen (21:20), tako da je potpuno zasluženo obezbedila sebi mesto među četiri najbolja tima u Evropi.

Tamo će ih sačekati pobednik meča između Francuske i Izraela, a baš sa Izraelom je naša ekipa bila u grupi kada je slavila ubedljivo.

(Telegraf.rs)

Video: Sva očekivanja ženske košarkaške reprezentacije pred polazak u Pariz na Olimpijske igre

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA