Juniori Srbije saznali rivala u osmini finala Eurobasketa U18: Litvanci nam pomogli, izbegli smo pravi pakao

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Igraćemo sa Finskom, a moglo je da bude drugačije

Mladi košarkaši Srbije starosti do 18 godina saznali su svog rivala u osmini finala Eurobasketa u Finskoj! Izbegli su pravi pakao, a na tome mogu da se zahvale Litvancima koji su večeras savldali Španiju i tako poslali baš domaćina na našu stranu - 84:81.

Situacija u Grupi D bila je baš komplikovana pred ovaj poslednji meč, jer je Španija bila na skoru 1-1, Finska je već bila na 1-2, a Litvanci nisu ni imali pobedu na turniru.

Da je Litvanija kojim slučajem izgubila od Španije večeras, baš ona bi bila rival Srbiji u osmini finala, što nikako ne bi bio lak posao, jer je reč o kvalitetnom sastavu. To dovoljno govori o sistemu takmičenja, jer je Srbija u Grupi C inače bila prva sa sve tri pobede.

Ovako, Srbija može da odahne, Finci nisu veliki bauk, ali neće smeti ni olako da se shvate. U prvom kolu su savladali Litvaniju sa 81:80, pre nego što su doživeli debakl od Španaca (56:78), a tek onda i od Slovenije koja je u toj grupi bila prva (44:92).

U slučaju da prođemo u četvrtfinale, igraćemo protiv pobednika meča između Belgije i Grčke. Belgijanci su bili drugi u Grupi A, dok su Grci bili treći u Grupi B.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači iz Južnog Sudana razvili srpsku zastavu, pa nasmejali sve: "Pljeskavica, zdravo, srećno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA