Ponitka pre odlaska iz Partizana poslao poruku Obradoviću: "Traži perfekcionizam, a neke stvari teško prolaze"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Poljak kaže da nešto jednostavno nije "kliknulo"

Još jedan košarkaš koji je ove sezone nastupao za Partizan napustio je klub. Mateuš Ponjitka naredne sezone biće deo turskog Bahčešehira, čiji je trener Dejan Radonjić, a gde će mu društvo između ostalog praviti i crnogorski centar, Marko Simonović.

Pre svog zvaničnog odlaska iz Partizana, Poljak je dao intervju za Mozzart Sport u kojem je naglasio da mu nije jasno zbog čega tim prošle sezone nije "kliknulo" i da nešto nije išlo.

- Nismo kliknuli. Ne mislim na hemiju ili međuljudske odnose jer je svlačionica bila dobra. Pričam sa momcima i dalje, ali jednostavno na terenu nešto nije kliknulo i to je to. Zato nismo pobeđivali.

Potom se osvrnuo na razgovore i saradnju sa Željkom Obradovićem.

- Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu.

Kaže da je nekada jednostavno preteško sprovesti u delo ono što sam Žoc stavi na tablu pred igrače.

- On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena... Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao.

(Telegraf.rs)

Video: Policija na sve strane, Ajfelov toranj pod blokadom, nadleću ga helikopteri: Pariz pred OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....👀

    23. jul 2024 | 13:56

    Ti si za sebe izjavio kako se secam pre dolaska u partizan da ti mozes pokrivati pozicije od 1 do 5 sve sto trener zahteva i trazi? Stvar u tome sto nije prolazilo nema lesora sigurnosti i stuba tima . Sramota da nije ostao i bolje bi madar bio kao resenje za poziciju 1 od preskupog i precenjenog pantera...lako njemu bilo igrac kad imas lesora a on i njegov fist svaka mu cast. Zbog toga bi ga momentalno izbacio iz ekipe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA