Ponitka se razočarao učinjenim u Partizanu, pa okrenuo leđa Željku zbog Dejana Radonjića

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

I dalje će igrati na visokom nivou...

Doskorašnji košarkaš Partizana Mateuš Ponitka, već izvesno neće nastaviti karijeru u dresu crno-belih, a sada je našao novi klub.

Naime, on će zaigrati u redovima ekipe Dejana Radonjića, timu Baščešehira, koji će naredne sezone biti u drugom po rangu takmičenju, u Evrokupu.

Poljak je došao u redove crno-belih sa velikim očekivanjima od strane Obradovića, ali i navijača, međutim vremenom su očekivanja padala, kako njegove igre nisu bile zadovoljavajuće.

Sada će imati priliku da dokaže na nešto nižem nivou, ali sa visokim ambicijama, kao i da igra neku njemu bližu košarku. U Partizanu se nije osećao dobro kako je on rekao za "Mozzart Sport".

- Tugovao sam, ovo najozbiljnije kažem. Imao sam period tugovanja za sezonu u Partizanu i za sve što smo propustili. Sada je to međutim iza mene, idem dalje. U neke nove izazove za koje sam spreman. Prežalio sam period u Partizanu. Kod mene je bilo samo padova, ne sećam se nekog uspona… Gledajte, ja sebe smaram iskrenim čovekom. Nema potrebne da lažem bilo koga, a ponajmanje sebe. Nije to bila dobra sezona. Nisam zadovoljan kako sam igrao, nisam se uklopio i doprineo onako kako sam želeo. Ne bih sada da pravim neki alibi ili pronalazim izgovor, ali ta povreda ramena pred sam početak sezone me je baš izbacila iz ritma - izjavio je Ponitka.

Ponitka je prethodne sezone prosečno beležio 2.4 poena, 2.2 skoka i manje od asistencije i blokade po utakmici.

(Telegraf.rs)

Video: Ponitka otkriva zašto se zaljubio u Beograd: "Murali su me oduševili, ovaj grad ima dušu!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    23. jul 2024 | 13:13

    Чуј он се разочара у Жељка! А пита ли се он колико је тек био разочарење за нас навијаче! Највећи промашај у задњих десет година КК Партизан! Бре, па таквих играча Партизан има у омладинској селекцији али не могу да играју због таквих као он и слични. Али ми нисмо бездушни и злонамерни, зато много среће али и добрих игара у наредној средини.

  • Grobi živi!

    23. jul 2024 | 17:10

    Nije mogao da odgovori visokim zahtevima Željka, a jeste se borio. Oboje govori o njemu, tako da hvala na zalaganju i putuj od nas što dalje i mani nas se...

  • profesor

    23. jul 2024 | 13:47

    Ocrni Zocka bratina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA