Cibona odustaje od ABA lige: Sprema se nova nepravda za srpske klubove?

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Peripetije u regionu...

I prošle godine se govorilo o njihovom potencijalnomn istupanju iz ABA lige, situacija je tada ublažena, ali ne i razrešena. Zbog toga je nastup Cibone u regionalnom takmičenju upitan i u ovoj takmičarskoj godini.

Hrvatski novinar Tomislav Horvat javlja da će se na sledećoj sednici ABA lige razmatrati čitava situacija u vezi popularnih "vukova" i da je potencijalna zamena već spremna.

Navodno bi na upražnjeno mesto upao MZT iz Skoplja i tako zatvorio sastav proširenog prvenstva, koje će svakako brojati šesnaest klubova posle ulaska Dubaija i Spartaka.

Takva odluka ne bi imala mnogo logike ako bismo gledali uspeh na terenu, pošto je Vojvodina bila finalista ABA 2 lige u prošloj kampanji i bilo bi prirodno da oni odmene tim koji istupi. Ipak, zbog postojanja ograničenja po broju ekipa iz jedne zemlje to verovatno u ovom momentu nije moguće.

Ostaje nam da vidimo da li će Cibona najpre uspeti da se koliko toliko stabilizuje i tako odbrani renome bivšeg šampiona Evrope.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Partizan protutnjao kroz Zagreb

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sad je šansa

    22. jul 2024 | 08:13

    da se jsd najzad preseli sa jna u kumrovec a i tita iz kuće cveća da prebace sa njima

  • Nenad

    22. jul 2024 | 10:51

    A na slici "najposteniji" sudija na Svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA