Francuzi su "kraljevi" mlađih kategorija: Slovenija tuguje, Galski petlovi stigli do zlata na Eurobasketu U20

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Bilo je i više nego dramatično

Košarkaška reprezentacija Francuske osvojila je Eurobasket za igrače do 20 godina koji se održava u poljskoj Gdinji, pošto je u dramatičnom finalu savladala Sloveniju - 82:78!

Slovencima će sigurno ostati veliki žal, zato što su kroz dobar deo meča imali Francuze u svojim rukama, a na poluvremenu i pred poslednjih 10 minuta vodili su sa pet poena razlike.

Štaviše, trojkom Arnea Osojnika je Slovenija stigla na poen minusa na 23 sekunde do kraja, ali je Francuska kroz penal završnicu ipak potvrdila da je "kralj" mlađih kategorija.

Do kraja meča su sa linije penala bili precizni Aleksandar Buzidi i Zakari Peran, dok je Osojnik propustio priliku da trojkom preokrene rezultat u korist Slovenaca.

Slovenija je tako uzela srebro, dok je Francuzima na kraju pripalo novo zlato na turniru u Poljskoj.

Za tim Slovenije istakao se Urban Klavžar sa 23 poena, dok je Matija Samar ubacio 12, a kod Francuza su se istakli Zakari Peran sa 19 poena, Noa Penda sa 15, potom Orel Brena-Kemil sa 12 i Aleksandar Buzidi sa 10.

Bronza je pripala Grcima koji su sa 70:68 savladali Belgiju.

(Telegraf.rs)

Video: Jovke poručio: "Osećam se vrhunski, spreman sam za Pariz"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA