Španci preživeli Kampaca i drugare: Furija je ipak spremna za Pariz, u velikoj drami izbegli produžetak

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sjajna pripremna utakmica za Olimpijske igre

Košarkaši Španije odigrali su spektakularnu pripremnu utakmicu za Olimpijske igre protiv selekcije Argentine, koju su na kraju rešili u svoju korist posle ogromne drame u samoj završnici tako što su realizovali četiri slobodna bacanja u poslednjih 30 sekundi meča - 76:72!

Iako je meč krenuo jako "eksplozivno" i videli smo jako efikasno prvo poluvreme, u drugoj su odbrane, ali i živci opasno proradili na obe strane, pa smo ušli u totalni egal.

Koševi su bili retkost, odbrane su se u potpunosti zategle, pa je na dva minuta do kraja meča rezultat bio 70:70.

Ubacili su i jedni i drugi zatim po koš, a u završnici su se daleko bolje snašli Španci. Trojka Santija Aldame poništena je zbog faula koji je načinjen malo ranije nego što je on uputio šut, ali je siguran sa linije penala bio Ćabi Lopez-Arostegi.

Argentina je imala napaad za izjednačenje, ali je Fakundo Kampaco bio tragičar, pošto nije uspeo da dođe do koša. Do kraja je Ćabi Lopez-Arostegi postigao još dva bacanja i doneo Špancima siguran trijumf.

U timu Furije najviše poena postigao je Santi Aldama - 14, dok je Vili Ernangomez i Serhio Ljulj doprineli sa po 13 poena, a Ćabi Lopez-Arostegi je dao 10.

Za Argentinu se istakao Huan Francisko Fernandez sa 13 poena, dok su Nikolas Brusino i Huan Pablo Value dali po 10 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Stiva Kera da uporedi Jokića u reprezentaciji i NBA: "On je najbolji košarkaš na svetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA