Veliki potres u NBA ligi: Filadelfija ostaje bez tima, franšiza našla novi dom?

 
S. P.
S. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ovo bi moglo napraviti značajne promene...

Velike promene u NBA ligi bi mogle da se dese u narednom periodu, a za sve je zaslužan gradonačelnik Nju Džersija, koji ozbiljno lobira kako bi privukao NBA tim u svoj grad.

Filadelfija je dom Seventisiksersa već 61 godinu, a to bi moglo da se promeni za slučaj da zajednički jezik nađu vlasnici tima i čelnici grada i Gradske uprave.

Fil Marfi, gradonačelnik Nju Džersija je odlučio da Seventisiksersima ponudi izrazite finansijske i poreske olakšice, kako bi primamili tim u svoj grad.

Konkretno, ponuđeno je da se tim prebaci u deo grada koji se zove Kamden, preko mosta od centra Nju Džersija, gde se gradi nova arena, koju bi tim dobio na korišćenje potpuno džabe.

Inače, tu već nekoliko godina postoji trening centar Seventisiksersa, a na slici ispod možete i pogledati kako on izgleda.

Filadelfija Seventisiksersi, trening centar Foto: Printscreen/Google Street View

Želja za promenom lokacije je što tim želi da napravi veću i moderniju arenu, a to ne mogu da urade u Filadelfiji.

Ovo ne bi bio prvi put da se Seventisiksersi sele, pošto su ranije bili u Njujorku, a zvali su se Sirakjuz Seventisiksersi.

Tamo su bili od 1946. do 1963. godine, kada su se preselili u Filadelfiju, nakon što im je grad oslobođen od strane Voriorsa.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Jović otkrio: "Ja navijam za Zvezdu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA