Mladi košarkaši Srbije opstali u "A" diviziji: Posle šoka protiv Češke uspeli da ubace čak 101 poen Islandu

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Blistao je Asim Đulović za reprezentaciju Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije starosti do 20 godina neće morati da se seli u "B" diviziju ovog leta, pošto je u razigravanju za plasman od devetog do 16. mesta odmah uspela da savlada Island i da izbegne dalju dramu na Evropskom prvenstvu u poljskoj Gdinji - 101:79.

Šok je doživeo naš tim juče kada je uspela da ga pobedi Češka Republika koja je kroz grupnu fazu prošla bez ijedne pobede. Ipak, skupili su snage izabranici Nenada Čanka da ne dopuste dalji ponor i danas su protiv Islanda igrali onako kako su činili u grupi.

Osim prve četvrtine u kojoj su primili čak 26 poena od Islanđana, naši momci su ostatak meča odigrali sasvim solidno i na kraju upisali vrlo ubedljivu pobedu od 22 poena razlike.

U svakoj od četvrtina danas su ubacili preko 20 poena, pošto su u prvoj dali 22, u drugoj 29, u trećoj 26, a u četvrtoj 24.

Sjajni Asim Đulović dao je 21 poen uz osam skokova za Srbiju danas, a pratili su ga Pavle Nikolić sa 15 poena, potom Aleksa Ristić sa 13 poena, Ognjen Stanković je dodao 12, dok su po 11 poena ubacili Ilija Milijašević i Filip Jović.

Kod Islanđana su se istakli Almar Atlason sa 20 poena i Tomas Trastarson sa 18.

U daljoj borbi za deveto mesto, Srbija će se sastati sa pobednikom meča Italija - Severna Makedonija.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Stiva Kera da uporedi Jokića u reprezentaciji i NBA: "On je najbolji košarkaš na svetu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    18. jul 2024 | 18:39

    Ponavlja se priča. Jednostavno ako želimo iskorak, moramo da počistimo KSS, moraju da se skone nespobni, neobrazovani ljudi, među kojima ima ozbiljnih siledžija i uličara. Nije sve u savezu, ali mislim da mnogi ljudi nisu ni svesni koliko mnogo ipak jeste. Elem, moramo da pojačamo trenersku struku, a to znači da je poslednji trenutak da počenmo da dovodimo strane stručnjake i to u svim mogućim kategorijama. Seniorska struka je dno dna. Tako jedno desetak godina i opet ćemo imati velike trenere kao nekada. Naši najveći treneri poput Bože Maljkovića, Dude Ivkovića, Svetislava Pešića i Željka Obradovića nisu za čitave njihove višedecenijske karijere uspeli jednog srpskog trenera da stvore, a da ne kažem da ih prevaziđe. Pošto je to tako, moramo da krenemo drugim putem. Danas su neki drugi stručnjaci dominantni iz nekih drugih zemalja. Naših više nema. To je surova i brutalna istina kojoj treba pogledati u oči što je pre moguće, da ne bi prošli kao u rukometu. Čik da vidimo Pešića kao trenera nekog kuba u Evro ligi, Evro kupu, ABA ligi. U Evro ligi može samo još kod sina da dobije ugovor. Ali kažem, čik nek preuzme neki klub. Taman da se ovaj jedan manji deo javnosti i sam uveri koliko je Pešić kao stručnjak davno prošlo vreme. Obradović se još uvek drži ali svi vidimo da ni on nije ono što je nekada bio u poređenju sa konkurencijom. Bilo kako bilo Željko je još uvek naš ubedljivo najbolji, nasjtručniji i najsavremeniji trener. Gde su ostali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA