Stef Kari objasnio kako pobediti Srbiju: "Potrebno je samo biti..."

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

FIBA stil košarke se puno razlikuje od NBA, a Kari je objasnio koje su razlike

Košarkaški Amerike uspeli su ubedljivo da savladaju reprezentaciju Srbije na pripremnom meču u Abu Dabiju pred Olimpijske igre.

Stef Kari je bio jedan od najboljih pojedinaca, a nakon utakmice je pričao za medije o tome šta je bio njihov cilj za ovu utakmicu.

- Imamo opcije, trudimo se da donosimo dobre odluke i da napravimo hemiju, kako bismo dobili dobre šuteve - počeo je Stef Kari.

Veliki je broj igrača u njihovim timu, koji su kvalitetni i smatra da takve igrače nije previše teško spojiti.

- Tu je mnogo zabave, svi igrači su ovde sa razlogom, da pobede i daju sve od sebe. Imamo igrače sa visokim nivoom inteligencije, pravimo prave odluke, koristimo naše prednosti. Naravno postoje poteškoće, šest utakmica na Olimpijskim igrama. Ali lako je sastaviti ove igrače da igraju zajedno, imamo različite prednosti i mane, ali smo veoma iskusni i znamo da igramo košarku na visokom nivou - dodaje Kari.

Ističe da je za pobedu najbitnija koncentracija...

- Samo biti fokusiran, Australiji smo dozvolili neke otvorene trojke. Oba tima su odlična, ne bih mnogo verovao večerašnjem rezultatu. Moramo da kontrolišemo igru i to je to - ističe Stef.

FIBA stil košarke se puno razlikuje od NBA, a Kari je objasnio koje su razlike.

- U ligi od 82 utakmice po 48 minuta, teško je da zadržite intenzitet tokom celog meča. Ovde je sve nekako zbijeno, fizikalnost, osećate se kao da je plejof, finale, takva atmosfera. Velika je razlika od utakmice do utakmice jer svaka reprezentacija igra drugi stil košarke. Fizikalnost i brzina je nešto na šta se možemo prilagoditi, ali prilagoditi se na različite akcije i stilove košarke, to je ono što je teško - zaključio je Kari.

(Telegraf.rs)

Video: Hit reakcija Bema Adebaja na pomen Nikole Jovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA