"Čovek ima 40 godina, a kreće se bolje od svih u ekipi": Petrušev fasciniran magičnom partijom Lebrona Džejmsa

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Otkrio je Petrušev i šta je recept za igru sa Amerikancima

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je ubedljivo od selekcije SAD u pripremama za Olimpijske igre u Abu Dabiju sa 26 poena razlike - 105:79.

Jednu od istaknutijih partija u timu večeras imao je kod nas Filip Petrušev, koji je istakao da je prva četvrtina bila naročito dobra, ali da je na kraju krajeva ovo veliko iskustvo.

- Mislim da smo baš dobro ušli u utakmicu. Možda nismo igrali najpametnije, pravili glupe faulove na šutu, treba se navići kada igraš protiv Amerikanaca, onda i sudije malo tu kriterijum promene. Igrali su sa jakim pritiskom na lopti. Ovo je jedno veliko iskustvo, pogotovo što ćemo biti sa njima u grupi, da budemo spremni za Pariz.

Šta je to što mora da se promeni kako bi meč sa Amerikancima u grupi bio bolji od ovog danas?

- Najviše se svodi na igru jedan na jedan i na trčanje. Ako gubimo loptu protiv njih i ako trče, pošto su neviđene atlete, treba da se vodi računa o lopti. Nema mnogo nekih akcija, konkretno igraju i treba da budemo spremni na to.

Prva četvrtina je sigurno recept...

- Sigurno da je to recept. I treću četvrtinu smo onako kasnije napravili, dali smo par trojki, ali je recept prva četvrtina jer smo ušli bez respetka. Izgubili su par lopti, stisli smo ih i pritisli, dali smo lake poene, to je znak da može i treba sa njima da se igra, tako moramo 40 minuta. Možda nismo spremni za svih 40 minuta, ali bićemo spremni sigurno.

Nikola Jokić ništa nije rekao saigračima, ali ima ko jeste.

- Ništa. Avram drži motivacioni govor. A najveći utisak možda Lebron, pošto ima čovek 40 godina, a kreće se bolje od svih u ekipi. Kari koji ne promašuje...

Poruka navijačima je da je ovo samo početak puta.

- Spremamo se i dalje, bićemo spremni za Pariz.

Fokus nije preterano na Amerima, bez obzira na sve, bitne su i ostale utakmice.

- Pa, nama je fokus na svakoj utakmici. Znamo koje utakmice u grupi moramo da dobijemo. Sa Amerima nema pritiska, a znamo da se i dalje spremamo.

(Telegraf.rs)

Video: Stiv Ker na intonaciji himne Amerike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нибрС

    18. jul 2024 | 11:35

    А ти се крећеш као да имаш 40 година... Наопаки свијет... Чему уопште играш кошарку...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA