Evo kako je Pešić reagovao na ubedljiv poraz Srbije od Amerike: "Prvu smo izgubili 14, drugu 12 razlike"

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Selektor ističe da su povrede značajno odredile utakmicu

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić dao je kratku analizu posle ubedljivog poraza Srbije od Amerike i istakao da je jedan od razloga to što je Srbija bila oslabljena zbog povreda nekoliko igrača.

- Videli smo snagu i individualni kvalitet američke reprezentacije, međutim, ja sam podelio ovu utakmicu u dva dela. Prvu smo izgubili 14, poslednju 12. Dobili smo zadnju četvrtini, igrali smo nerešeno u prvoj četvrtini.

- Očigledno je da se radi o odličnoj ekipi, ali mi nismo bili u stanju da pokažemo svoje najbolje izdanje. Dobrić je u stroju ponovo, drago mi je da je Petrušev ponovo igrao dobru utakmicu, nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova. Polako ostali igrači dolaze u formu poput Micića, koji nije dugo igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo, ako ne bude povreda, možemo da odemo na OI dobro pripremljeni - rekao je Pešić.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    17. jul 2024 | 21:24

    Prva,druga,treca,cetvrta cetvrtina. Kao da je bitno, pukli smo sa 26 razlike a mogli smo i vise. Kao sto cemo puci u grupi. I o cemu ti pricas kao nije lose dobro je

  • stojadin pavlovic cole

    17. jul 2024 | 22:06

    Tesi te se, sad treba da se igra vec ozbiljno a mi naravno kao kalkulisemo 5 dana pred pocetak kao bice bolje za par dana. Cim sad nejde losa su iscekivanja ali ajde da vidimo i da se nadamo.

  • Sharcevic

    18. jul 2024 | 01:55

    Imamo trenera katastrofu. Broj 1: Rekao je igracima da polazu u napadu a ne da zakucavaju. Time smo zakucani bili od strane Amera. Jedno je da igrac pogrijesi pa pokusa da polozi u napadu. Onda se zove tajmout pa se dobro natrtlja taj igrac i gotova prica. A sta je uradio senilko? Nije nista uradio: igraci su nastavili (da pokusavaju) da polazu u napadu. Broj 2: Sve ekipe svijeta igraju sa najboljim jer je najvaznije ocuvati psihu tima. Pobjednicki mentalitet. A sta je uradio senilko? Rasturio nam psihologiju. Ubio nas nacisto u pojam. Pa nije Bogdanovic Dusko Tadic, bre, ej? To je fizicki najspremniji kosarkas. Zato imas minutazu pa rasporedi. A ne ko levat, neka glupa objasnjenja. Broj 3: Dokle? Dokle cemo voditi loptu goozovima, kao sto je vodi Micic?? To je mogao Slavnic prije 50god. Ali danas??? Da se vodi goozom? Ma hajde idi begaj. Broj 4: POKRETNI NAPAD. To je put. PREMA KOSHU. Tako igra pobjednicka Njemacka. PA NIJE KOSARKA BRE SAH?! ALO, BRE?? NJEMACKA IMA 3 KOMBINACIJE. Njihove dvije nba zvijezde su ispod nasih. ALI ZATO IM JE TRENER I KONCEPCIJA 10 PUTA IZNAD NASHE. Pokretni napad i ulijetanja PREMA KOSHU a ne okolo se izmarati kao lipsali magarci. PREMA KOSHU. Tako i mi moramo da igramo: SJECENJE PREMA KOSHU. Nema iscrpljivanja s loptom. Pokretni napad. Sijeci prema koshu. Pa kom oborci kom opanci. Em se neces iscrpljivati u jalovim pokusajima. Em ces imati vise pokusaja. A vise pokusaja znaci i vise poena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA