Horor veče srpske košarke: Orlići izgubili od jednog od najgorih timova u osmini finala Evrobasketa!

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Češka Republika nije ni imala pobedu u grupnoj fazi

Posle poraza seniora, usledio je još jedan šok za srpsku košarku. Mladi igrači starosti do 20 godina poraženi su u osmini finala Evrobasketa od jednog od najgorih timova na čitavom prvenstvu, od Češke Republike, koja nije imala ni trijumf u grupnoj fazi takmičenja - 67:72!

Meč u poljskoj Gdinji rešen je u drugom poluvremenu koje je pripalo Česima sa neverovatnih 18:9, pa prosto deluje nemoguće da je tim koji je bio poslednji u Grupi D uspeo da zaustavi naše Orliće na samo devet poena za deset minuta.

Sve u svemu, brojke ne lažu, a ostaje veliki žal što naši mladi košarkaši nisu iskoristili zalet sa početka meča kada su prvu deonicu dobili sa +7 (22:15), posle čega su dopustili rivalima da malo po malo tope prednost dok na kraju nisu u potpunosti preokrenuli i pobedili.

Selektor nacionalnog tima Srbije inače je vrlo dobro poznato lice, Nenad Čanak, a njegovi pomoćnici su Srđan Flajs i Dean Medan.

Međutim, osim trojice košarkaša danas, retko ko je mogao da se pohvali da je položio ispit. Tako je Ilija Milijašević, košarkaš Mege dao 20 poena, pratio ga je Marko Šarenac sa 12 poena, dok je Filip Jović ubacio 11.

Blizu dvocifrenog učinka bio je još samo Aleksa Ristić sa devet poena, kao i Ognjen Matović sa osam, dok su ostali podbacili ili uopšte nisu ni ulazili na parket.

Pomenimo da su Čehe do pobede vodili Jakub Nećaš sa 20 poena i Simon Svoboda sa 17.

Ovaj poraz znači da Srbija mora da se bori za opstanak u "A" diviziji, odnosno sada ne sme da završi između 14. i 16. pozicije na šampionatu kako opet kao pre par godina ne bi bila eliminisana među drugorazredne selekcije.

(Telegraf.rs)

Video: Stiv Ker na intonaciji himne Amerike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maj

    18. jul 2024 | 09:00

    Ostavka svih direktora trenera mladjih kategorija, u20 ispada od ceske ej to au momci iz ekipa brno, opava, u17nema na svetskom prvenstvu iako je otislo 6,7ekipa iz evrope, nas nema u 10 u evropi nigde a jel znate zasto zato sto svi zovu guraju igrace, pa iz tog kss svi guraju pa menadzeri i onda dodju momci iz brna kosica i razbiju nas

  • Mister bin

    17. jul 2024 | 20:29

    Češka ima Piksija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA