Pitali smo Stiva Kera da uporedi Jokića u reprezentaciji i NBA: "On je najbolji košarkaš na svetu, ali..."

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Selektor reprezentacije Amerike zadovoljan je pobedom svog tima

Košarkaši Srbije poraženi su od Amerikanaca sa čak 26 koša razlike u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

Posle meča svoje impresije izneo je i Stiv Ker, selektor koji je bio zadovoljan učinjenim od strane svojih igrača, ali je svestan i da je Srbija bila oslabljena neigranjem nekoliko važnih igrača, pre svega kapitena Bogdana Bogdanovića.

- Postajemo bolji i mislim da smo na dobrom putu. Još uvek ima posla koji treba obaviti i znamo da Srbija nije imala nekoliko startera, igrali su utakmicu jednu za drugom u dva dana. Večeras smo imali tu prednost, ali mi se sviđa način na koji su momci izašli i stvarno se borili u odbrani, pokušavajući da istroše Srbiju pritiskom na loptu i odbranom. Stvarno su dobro obavili posao - rekao je Ker o utakmici.

Reporter Telegrafa pitao ga je da uporedi Nikolu Jokića u reprezentaciji i NBA ligi.

- Nikola je najbolji igrač na svetu. On je tako dobar u svemu, znate. Večeras nije bilo njegovo veče, ali opet, su bili u utakmici dan za dan. Takođe se pripremaju i prelaze prepreke da bi bili spremni za Olimpijske igre, nije bilo njegovo najbolje veče, ali Nikola je, kao što sam rekao, najbolji igrač na svetu po mom miščjenju.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP

Upitan je o rotaciji visokih igrača, koja je dala rezultate.

- Da, Bam Adebajo i Endoni Dejvis zajedno su zaista nešto posebno. Ne samo da mogu da preuzimaju igrače u odbrani, već mogu i da čuvaju obruč i igraju "drop odbranu", ako pređemo na tu taktiku. Uz pritisak na loptu koji je Buker vršio na njihovog plejmejkera, mislim da smo postavili dobru postavku za nas.

Novinare je zanimalo planira li hokejaške izmene i na Olimpijskim igrama.

- Mislim da je identitet našeg tima naša dubina. Snaga tima je u dubini. Ako možemo da igramo intervale od četiri ili pet minuta intenzivne odbrane, da udaramo u tela, skupljamo skokove, maksimalno fizički, onda ima smisla igrati na taj način. Videćemo da li ćemo nastaviti tako da igramo, ali za sada je to omogućilo grupama da se ujedine. Na primer, Dejvis i Bam, Stef i Lebron takođe uče kako da igraju zajedno i sve bolje se razumeju. Snaga našeg tima je u dubini, pa ako moramo da igramo na taj način, igraćemo na taj način.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP

Novinare je zanimalo i što je izveo Stefa Karija, koji je za 11 minuta postigao 18 poena.

- Navijači Voriorsa će me večeras mrzeti. Mrze me svaki put kad izvučem Stefa iz igre. Još uvek smo u procesu priprema, dovodimo momke u formu, ali fokus ovog tima je odbrana, odbrana, odbrana. Dok god vršimo pritisak na loptu i otežavamo stvari protivniku, svake večeri će neko drugi postizati poene. Ovi momci su svi veoma talentovani, večeras je to bio Stef, sledeće utakmice će biti neko drugi. To nije važno. Jedino važno je pobediti, i naši momci to znaju.

Upitan je i o tome što mu Stef, Lebron i Embid redovno startuju i da li se tako nešto očekuje i u nastavku.

- Da, sviđaju mi se ovi momci u startnoj postavi. Razmatrali smo druge igrače oko njih, i naravno da imamo mnogo sjajnih opcija, ali ovi momci mi se dopadaju u startnoj postavi.

Pohvalio je i gostoprimstvo u Abu Dabiju.

- Imali smo pet nezaboravnih dana ovde. Gostoprimstvo u Abu Dabiju je bilo fantastično. Ljudi su divni. Imali smo sjajan put i zaista cenimo kako smo se osećali dobrodošlo od svih ovde. Sada idemo u London sutra i naša priprema se nastavlja.

Na kraju je Ker dao i informacije o povredi Kevina Durenta i istakao da stvari idu u dobrom smeru.

- Kevin je poslednjih par dana radio više stvari, i ide u pravom smeru - zaključio je Stiv Ker.

(Telegraf.rs)

Video: "Čovek ima 40 godina, a kreće se bolje od svih": Petrušev iznenađen Lebronom Džejmsom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA