Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP

Srbija videla svu moć "drim tima"! Ameri rasturili Pešićeve Orlove na komade i slavili sa čak 26 razlike

 
 
 ≫ 
  • 18

Izuzetno težak poraz doživeli su košarkaši Srbije u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre protiv Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju! Pokazao je "drim tim" od čega je građen, a Orlovi su svedočili rafalu neverovatnih Amerikanaca, koji su istakli kandidaturu za zlato u Parizu ovom ubedljivom pobedom nad našim nacionalnim timom - 79:105!

Gledali smo svemirsku košarku u Abu Dabiju. Fenomenalni potezi dve selekcije samo su se ređali jedan za drugim, tako da gotovo da nije bilo predaha, posebno tokom prvog poluvremena. Ko god bi samo na trenutak pomerio glavu sa ekrana, nešto bi propustio.

Amerikanci su koristili maksimalno svoje oružje u vidu zaista apsurdno dobrog šuta za tri poena, dok su na drugoj strani naši momci pokušavali da organizovanom odbranom to spreče. Drugo poluvreme, međutim, u potpunosti pripalo košarkašima Stiva Kera.

Dobro su u tome i krenuli, mada je Stef Kari odmah na startu svima stavio na znanje da se neće šaliti večeras i odmah je u kontinuitetu pogodio nekoliko šuteva. Međutim, malo preko Alekse Avramovića, a malo preko Nikole Jokića, naši momci su došli do daha i prvi put poveli na ovoj utakmici.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP

Nisu se na tome i zaustavili. Srbija je vodila kroz najveći deo prve četvrtine i zaista je delovalo da Karijevi Orlovi igraju skoro bez greške. Uključivao je u igru naš selektor skoro sve - od Vanje Marinkovića, Uroša Plavšića, Ognjena Dobrića... I svi su mu uzvratili. Posle prve deonice rezultat je ipak bio nerešen (28:28).

I dok je i uvodnih pet minuta druge četvrtine krenulo jako dobro po naše momke, koji su u jednom momentu posle vezanih trojki poveli i sa šest poena razlike, Amerikanci su nakon toga uspeli da se povežu pre svega preko Bema Adebaja i čuvenog "Obrve" Dejvisa.

Oni su bili protagonosti preokreta Amerikanaca koji su uz standardno dobrog Stefa Karija od 40:40 stigli vrlo brzo do dvocifrene prednosti na kojoj su se zadržali na velikom odmoru (45:59).

Treća četvrtina nažalost krenula je apsolutno katastrofalno po Pešićeve Orlove, koji nisu dali poene puna četiri minuta. Tek pogotkom Petruševa prekinuta je agonija tokom koje su Amerikanci već uspeli da se odlepe na preko 20 poena razlike.

Šut za tri poena nikako nije služio naše momke, dok su na drugoj strani Amerikanci pogađali iz svih, ali baš svih pozicija - i preko ruke, i iz ćoška i kada su bili sami kao duhovi, tako da su nastavili da tabaju put ka pobedi.

Pred poslednjih 10 minuta, košarkaši SAD-a stigli su do 25 poena prednosti, nastavivši da pogađaju u visokim procentima za tri poena (83:58), tako da je samo bilo pitanje kojom će razlikom na kraju uspeti da reše ovaj meč.

Četvrta čevrtina takođe je protekla u dominaciji Amerikanaca, koji su u jednom mometnu otišli i na preko 30 poena prednosti i time pokazali da su maksimalno naoštreni pred početak Olimpijskih igara.

Najnovije
19:57

KRAJ UTAKMICE Srbija - SAD 79:105

Bez poena za Amerikance posle odmora, dok je Petrušev pogodio uz faul i imaće i dodatno slobodno bacanje.

I njega je uspeo Filip da realizuje.

Amerikanci će izgleda samo da istapkaju loptu do kraja meča.

19:53

Q4 10' Srbija - SAD 76:105

I još jedna trojka Amerikanaca, dok naši ne pogađaju u dva vezana napada. Onda malo sporiji napad, da bi Aleksa Avramović ipak uspeo da smesti loptu u koš.

Zatim Avramović odlučuje da napravi i prekršaj. Idemo na tajmaut u poslednjem minutu meča.

19:52

Q4 9' Srbija - SAD 74:102

Nesportska je bila lična greška nad Avramovićem, koji je realizovao oba penala, a onda je trojku pogodio i Ristić.

Srećom za Amerikance nema trojke, a lopta je za naš nacionalni tim.

Nova trojka Amerikanaca koji probijaju tu granicu od 100 poena.

19:46

Q4 7' Srbija - SAD 69:99

Pogodak Lebrona, a onda i faul Dobrića. Sva sreća, pa je barem slobodno bacanje promašio Džejms. Gudurić nije pogodio trojku, ali jeste Ognjen Dobrić iz ćoška posle ofanzivnog skoka.

Nema trojke Lebrona Džejmsa, a umesto kontre, izgubljena lopta i pogodak Tejtuma.

Ni Pokuševski nije mogao sada da pogodi.

19:43

Q4 5' Srbija - SAD 66:95

Sudije sada malo tu petljaju posle jednog prekršaja naših momaka, posed je svakako za SAD. Nema trojke za Amerikance, skok je za Pokuševskog.

Nema pogotka za Pokua sa distance, a na drugoj strani ide kontra za Amere, koja je ipak zaustavljena na trenutak, ali samo na trenutak. Trojka Stefa Karija.

Priznata su potom dva poena Srbije zbog silazne putanje.

Auh, kakvo potom zakucavanje Lebrona Džejmsa... Usporava igru sada malo naš tim posle ovog eksplozivnog poteza, a onda pogađa Gudurić trojku.

Adebajo je promašio za tri, nije pogodio ni Tejtum, a onda trojka Stefa Karija koji se smeška dok nam smešta još neki pogodak u koš.

19:39

Q4 3' Srbija - SAD 61:87

Na samom startu četvrte četvrtine bez poena pun jedan minut. Nešto rastrzanija igra, koju Amerikanci uglavnom prekidaju prekršajima.

I konačno uspeva Vasa Micić da prekine niz promašaja Srbije za tri poena.

Međutim, na drugoj strani je precizan i Dejvis. Bez pogotka je nažalost Vanja Marinković sa distance, ali i Amerikanci malo usporavaju igru.

Edvards je i pored toga pogodio sa poludistance.

19:33

Q3 10' Srbija - SAD 58:83

Novi dugačak napad Srbije i izgubljena lopta za zakucavanje Edvardsa. Opet umalo izgubljena lopta Orlova, ali će na kraju ipak biti dva bacanja za Nikolu Jokića.

Pogodio je Jokić samo jedan penal. Onda je oklevao Edvards na šutu za tri, a faul je načinjen od strane Dejvisa.

Ceo napad su odigrali naši koašrkaši, a Pokuševski pravi grešku u koracima. I to bi bilo to za ovaj period.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP
19:28

Q3 9' Srbija - SAD 57:81

Eh, taj Bem Adebajo. Izborio je novi faul za dva bacanja. Pogodio je oba penala. Dobrić je neprecizan, a skok je uhvatio Bem Adebajo.

I kao na traci, Devin Buker pogađa i sam šut za tri poena.

Nema koša ni za Jokića, a loptu hvata Entoni Dejvis. Umalo izgubljena lopta Amera, a na kraju pogađa trojku zaista nadrealni Bem Adebajo.

I konačno pogodak Nikole Jokića.

19:23

Q3 7' Srbija - SAD 55:73

Poeni za Džejmsa, nastavlja se serija Amerikanaca. Nikola Jokić je ostao sam na šutu za tri, ali nije pogodio, dok je Kari zaustavljen sa leđa.

Marinković je sada pogodio za tri poena. Na svu sreću, Embid je ostao sam na šutu za tri i promašio je. Igra se jako brzo. Ni Vasa Micić nije precizan.

Ni Holidej nije precizan, a Dobrić je pogodio za tri poena, pa Stiv Ker traži tajmaut.

19:20

Q3 5' Srbija - SAD 49:71

Nema trojke Karija, a ima pogotka za Embida. Samo raste razlika. Izgubljena lopta Srbije, ali Gudurić dobro reaguje.

Po promašaj na obe strane, nije sada ni Dobrić bio precizan za tri poena, a nema ni skoka za naše momke.

Na svu sreću sada malo rastrzanija igra i Amerikanaca. Nema pogotka Avramovića, dok je Gudurić zaustavio napad SAD prekršajem. Ispala je odbrana Srbije, Holidej pogađa iz ćoška za tri poena.

Srbija je bez poena u drugom poluvremenu bila sve do sada, Petrušev je dao dva poena. Dobrić iz ukradene lopte dodaje još dva poena.

19:17

Q3 3' Srbija - SAD 45:66

Jako lako Embid uspeva da izbori slobodna bacanja posle nepunih 10 sekundi i da ih pogodi. Kari izbija loptu našima iz ruku, a onda novi timski faul za Srbiju. Već problemi na početku ove treće deonice.

Džru Holidej lako uspeva da prevari Avramovića i da pogodi za tri poena. Težak promašaj Avramovića sa distance na drugoj strani. Srećom nema koša Amera posle dugačkog poseda, ali izgubljena lopta i za naše.

Kako leti Lebron Džejms, nedostižan je za naše igrače u ovom napadu, a Avramović opet bez trojke. Amerikanci sada malo staju na loptu.

18:58

POLUVREME Srbija - SAD 45:59

Isteklo je vreme za napad Srbije, a Amerikanci burno to žele da proslave. Dobio je Vajt i bacanja, a pogodio je srećom samo jedno. Nema koša za Jokića, mnogo igrača SAD ga brani, a Edvards zakucava na drugoj strani.

Amerikanci su trenutno u seriji 16:2, a konačno to okončava Nikola Jokić uz dva poena i prekršaj rivala. I to je pogodio.

Neverovatno zaista, opet Bem Adebajo za tri poena. Nema trojke Jokića i to je to za ovo poluvreme.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP
18:54

Q2 9' Srbija - SAD 42:53

Nema pogotka Marinkovića za tri poena posle tajmauta. Bila je to izgrađena akcija preko Jokića.  Potom novi faul na skoku i to znači nova dva penala za Entonija Dejvisa, koji je realizovao oba bez većih problema.

Jokić je zaplesao i iz prvog koraka pogađa, pa dolazi do svog 10. poena uz sedam skokova.

I Bem Adebajo uzvraća na apsolutno identičan način.

Micić nije pogodio trojku, ali se Plavšić izborio za novi napad. Vajt je sada načinio prekršaj, ali neće biti bacanja. Plavšić nažalost dobija rampu od Dejvisa, pa nema poena za rođenog Ivanjičanina.

I Jokić je izblokiran. Bem Adebajo precizan.

18:47

Q2 7' Srbija - SAD 40:47

Neverovatni Stef Kari pogađa za tri poena i to uz prekršaj Avramovića, pa će imati i dodatno slobodno bacanje. I njega je realizovao.

Nema trojke Micića na drugoj strani. A onda Edvards ponovo za tri.

I odmah selektor Pešić mora da seče ovu nadrealnu seriju Amerikanaca minutom odmora.

18:45

Q2 6' Srbija - SAD 40:40

Nema trojke Jokića nažalost u ovom napadu... Na kraju na drugoj strani prekršaj nad Embidom, a on pogađa oba slobodna bacanja.

Sjajno na drugoj strani i jako brzo prolazi do kraja Aleksa Avramović. Sada pljušte koševi na sve strane posle ovog tajmauta, uzvraćaju i Ameri iz kontre za dva poena.

Nema trojke Alekse Avramovića, potom možda i faul naših na skoku koji nije sviran. Embid promašuje trojku, a Aleksa pravi faul nad Lebronom Džejmsom.

Ostao je Stef Kari sam kao duh na šutu za tri poena i to je naravno pogodak za Amerikance, koji opet vode.

Jokić lagano rešava situaciju pod košem, ali i Stef Kari ide do kraja na prodoru. Potom stiže i pogodak Petruševa.

18:38

Q2 4' Srbija - SAD 34:31

Nema koša za Amerikance, a Jokić je uhvatio skok. Nažalost nema trojke za Petruševa, ali ne treba žuriti, ovaj napad smo završili u prvih pet sekundi.

Srećom su se spetljali Ameri, pa je lopta za nas i dalje. Izlazi lopta iz koša na šutu Micića za tri. Embid potom dodaje loptu nekom šeiku iz prvih redova tribina.

Na kraju tajmaut Stiva Kera.

18:37

Q2 3' Srbija - SAD 34:31

Igra se jako brzo, izgubljene lopte na obe strane, na kraju je fauliran Gudurić pod košem.

Pogodak Gudurića za tri poena nakon toga, a onda stiže još jedna trojka Srbije preko Vase Micića! Ponovo smo u nizu od 8:0.

Lebron Džejms ide na snagu i sada pogađa uz prekršaj. Petrušev nije mogao da ga zaustavi, pa će Amerikanac imati i dodatno bacanje. I njega je realizovao.

Nema koša za Vanju Marinkovića.

Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija – SAD Foto: Tanjug/AP
18:30

Q1 10' Srbija - SAD 28:28

Dva slobodna bacanja je izborio Vasa Micić. Pogodio je oba, mirne je ruke bio Vasa.

Edvards uspeva da napravi separaciju i da pogodi težak šut za tri poena preko Vase Micića. Zatim nažalost i izgubljena lopta Srbije, a Edvards će imati dva slobodna bacanja.

Pogodio je Edvards oba bacanja. Zatim jako dugačak napad Srbije, a Plavšić se izborio za dva slobodna bacanja. Pogodio je i jedno, a i drugo.

Nažalost, odmah bacanja za Edvardsa na drugoj strani terena. I opet je oba realizovao.

Izgubljena lopta Srbije, promašaj Adebaja i na kraju pogodak Vanje Marinkovića uz zvuk sirene!

18:24

Q1 9' Srbija - SAD 22:21

Pogodak za tri Bema Adebaja, dosta efikasan meč za sada. Jokić pronalazi Dobrića koji promašuje za tri, ali tu je Jokić na skoku uz nove poene.

Adebajo ne pogađa novi šut, a Plavšić je fauliran. To je poslednji mali faul koji su Ameri imali da daju. Šteta, Plavšić potom promašuje zicer...

Halibarton je promašio, ali je tu Dejvis da ispravi i da smesti loptu u koš.

18:19

Q1 7' Srbija - SAD 20:16

Amerikanci posle minuta odmora uspevaju da poentiraju za dva poena, onda neiskorišćen napad Srbije, pa ukradena lopta i alej-up za Petruševa!

Fauliran je "Obrva" i to na šutu za dva poena, pa će Entoni Dejvis dobiti dva slobodna bacanja.

Pogodio je jednom, a onda ide kontra na drugoj strani i zakucavanje Dobrića, koje tera Stiva Kera da traži novi tajmaut.

18:14

Q1 6' Srbija - SAD 16:13

Amerikanci prekidaju ovu našu sjajnu seriju pogotkom za dva poena. Malo je sada bila stegnuta odbrana SAD, ali je i to nekako uspeo Nikola Jokić da "reši" i da izbori faul za dva slobodna bacanja.

Pogodio je Džoker oba penala. Pre nego što nastavimo, idemo na tajmaut Amerikanaca.

18:11

Q1 5' Srbija - SAD 14:11

Prva trojka i za naše momke, onda izgubljena lopta Amerikanaca. Avramović potom pogađa trojku i prvi put vodi Srbija na ovom meču.

Kari sada nije pogodio za tri poena, a naši momci malo smiruju igru, da bi Jokić promašio zicer. Ali i na drugoj strani Džejms možda pravi čak i korake, ali sudije su svirale faul, bez bacanja.

Kari ne beleži novi pogodak. Jokić nije pogodio prvi put, ali je bolji na popravnom, međutim javlja se i Lebron Džejms.

18:09

Q1 3' Srbija - SAD 6:9

Odmah pogađa trojku Stef Kari, dok na drugoj strani Filip Petrušev uspeva da se izbori pod košem za poene, ali je Svetislav Pešić zbog protesta dobio tehničku grešku već u prvom minutu meča!

Uleteo je u teren, to mu sudije nisu oprostile, a Amerikanci koriste slobodno bacanje. Neiskorišćen napad SAD-a nakon toga, ali ni naši se ne snalaze, pa Avramović pravi prekršaj da prekine kontru. Ukradena lopta Gudurića, a zatim i koš za Avramovića.

Međutim, jako brz početak meča i nova trojka Stefa Karija. Petrušev je zatim izborio novi prekršaj, dobro se još jednom gradio pod košem. I Avramović je precizan, a na kraju Stef Kari nastavlja da rešeta naš koš.

17:59

Stiv Ker ne zaboravlja Dejana Milojevića

Selektor reprezentacije SAD, Stiv Ker koji je sarađivao sa nažalost prerano preminulim Dejanom Milojevićem u Golden Stejtu još jednom je pokazao da ga ne zaboravlja i na meč protiv Srbije došao je u posebnoj majici.

Na njoj je bilo ispisano "BRATE", a inicijali "DM" bili su uokvireni srcem.

17:58

Pesma Devita i Nikolije krenula sa razglasa kada su ušli naši košarkaši

Zanimljive scene pred početak meča, pošto je DJ odlučio da pusti pesmu "Ljubav", koju su očigledno naši košarkaši odabrali.

17:34

Pogledajte kako Bogdan Bogdanović "cepa mrežice" pred meč sa Amerima

Spreman je kapiten Srbije da se pokaže nakon što ga nije bilo na terenu protiv Australijanaca, a na zagrevanju nije mogao da promaši na šutu sa distance.

Neka tako i ostane!

17:19

Evo gde možete da gledate uživo TV prenos meča Srbija - SAD

Naravno, ono glavno pitanje je i da li će i gde moći da se gleda uživo TV prenos ovog meča, a dobra vest je da su čak dve televizije obezbedile prava.

Možete da birate, a u tekstu ispod pogledajte i gde od 18.00 časova možete da pratite Pešićeve Orlove.

17:18

Kladionice daju minimalne šanse Srbiji

Svetski bukmejkeri nisu bili baš izdašni kada su u pitanju kvote i vera u trijumf Srbije danas protiv selekcije SAD.

Naime, trijumf Amera kotira se kvotom od svega 1,07, a sa druge strane pobeda Srbije meri se kvotom 8,50.

Pročitajte opširnije o tome u tekstu ispod:

17:17

Imaće Srbija veliku podršku i to od Kineza!

Veliki broj kineskih navijača bordiće Srbiju protiv Sjedinjenih Američkih Država, a oni su satima čekali ispred "Etihad Arene" sa navijačkim rekvizitima.

Pogledajte u odvojenoj vesti koliko vole Nikolu Jokića i kakva je to atmosfera pred meč sa Amerima:

17:15

Odmah vas pitamo - da li verujete u pobedu Pešićevih Orlova?

Glasajte u našoj anketi kakav rezultat očekujete na današnjem susretu između Srbije i SAD. Jedno je sigurno, očekuje nas spektakl!

17:11

Dobrodošli u naš blog uživo!

Dragi čitaoci portala Telegraf Sport, dobro nam došli! Danas ćemo zajedno ispratiti prijateljski meč sa pripremnog turnira za Olimpijske igre u Abu Dabiju između selekcija Srbije i SAD.

Sa vama će tokom bloga biti Srđan Todorović uz našeg izveštača sa lica mesta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a to je Saša Grujović.

Video: Atmosfera u Abu Dabiju pre meča Srbija - Amerika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • struchnyakowsky

    17. jul 2024 | 19:36

    15 nba majstora protiv našeg jednog

  • Nesa

    17. jul 2024 | 19:03

    Realno mi smo preslabi za Amerikance.

  • Mitros

    17. jul 2024 | 19:03

    Ovaj Micic umislio da je Kari,koliko se covek ispucava i gresi prava stetocina po ekipu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA