Da li znate da je Srbija srušila Amerikance u poslednjem duelu? Bogdana su tada dobro zapamtili...

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Kakav je to meč bio...

Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće ove srede od 18 sati pripremni meč sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju, u sklopu priprema za Olimpijske igre. Biće ovo prvi duel dva tima posle pet godina.

Naime, poslednji put su se Srbija i Sjedinjene Američke Države sastale na Svetskom prvenstvu 2019. godine, koje se održalo u Kini. Meč je odigran 12. septembra 2019. godine, a završio se pobedom Srbije rezultatom 94:89. Ovaj susret bio je deo borbe za plasman od 5. do 8. mesta, što je bilo razočaravajuće za oba tima s obzirom na ambicije da se bore za medaljekoje su imali.

U tom meču, Srbija je pokazala izvanrednu igru predvođena Bogdanom Bogdanovićem, koji je bio najefikasniji igrač utakmice sa 28 poena. Pored njega, ključni doprinos dali su Nikola Jokić i Vladimir Lučić, koji su zajedno pomogli Srbiji da nadigra favorizovani američki tim. S druge strane, tim SAD-a, sastavljen od NBA zvezda, nije uspeo da se nosi sa sjajnom srpskom igrom, uprkos dobrim nastupima Harisona Barnesa i Kembe Vokera.

Sada, pet godina kasnije, oba tima se ponovo susreću, ali ovaj put u pripremnoj fazi za Olimpijske igre. Ono što je zanimljivo, u tom duelu nastupilo je pet reprezentativaca Srbije koji su i danas u nacionalnom timu, i to, BogdanBogdanović, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov i Marko Gudurić. Sa druge strane, iz sadašnjeg tima SAD, taj meč su igrali samo Džejson Tejtum i Derik Rouz.

Ovo će biti odlična prilika za oba selektora da testiraju svoje igrače i taktičke zamisli pred najveći sportski događaj na svetu. Svetislav Pešić, selektor Srbije, istakao je važnost ovog meča kao ključnu proveru za njegov tim, s obzirom na to da će se ova dva tima sastati i u grupnoj fazi u Parizu.

Interesovanje za ovaj meč je ogromno, što nije iznenađenje s obzirom na prestiž koji nosi susret sa Drim timom. U Abu Dabiju, cena karata varira zavisno od mesta i kategorije. Najjeftinije karte kreću se od 2,776 dinara za Kategoriju 5, dok najskuplje, u Kategoriji 1 sa prolazom, dostižu cenu od 24,692 dinara.

Ovaj meč predstavlja priliku za ljubitelje košarke da vide najbolje od najboljih i da uživaju u vrhunskom sportskom spektaklu. Najbolje od svega, sve ovo će poslužiti kao savršena uvertira za ono što nas očekuje na Olimpijskim igrama.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Avramovića kom košarkašu Amerike bi ukrao loptu, a on je odgovorio u svom stilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    17. jul 2024 | 09:40

    Ako igraju ko juce...bice veselo🤣

  • Al

    17. jul 2024 | 11:33

    Budimo realni Ameri sa ovom ekipom mogu da pobede bilo koga sa 30+ razlike na pola gasa..

  • Rs

    17. jul 2024 | 10:11

    De ljudi ne zavaravjte se ma mi ni do koljena im nismo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA