Pitali smo Avramovića kom košarkašu Amerike bi ukrao loptu, a on je odgovorio u svom stilu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Bio je jasan plej Orlova...

Košarkaška reprezentacija Srbije pretrpela je poraz u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre, pošto je u Abu Dabiju poražena od selekcije Australije rezultatom 84:73. Orlovi su poklekli u poslednjem kvartalu, a svoje utiske posle ovog meča izneo je plejmejker naše selekcije Aleksa Avramović.

- Dobra košarkaska predstava. Ušli su sa dosta agresivnosti i u napadu i u odbrani, napravili su dosta poena iz tranzicije, posle smo se mi vratili čak i rezultatski preveli utakmicu, ali pali smo poslednjih par minuta. Mislim, ispogadjali su neke šuteve i zasluženo pobedili. Mi smo igrali bez četiri bitna igrača - Dejana, Bogdana, Ognjena i Nikole. Nadam se da će svi biti spremni, ako ne za sutra, onda za naredne mečeve. Ovo je pripremna utakmica, imamo željenu energiju, nismo pogađali šuteve koji su bili otvoreni. Sutra imamo meč sa Amerikancima, sa kojima cemo se susreti u grupnoj, a nadamo se i u nokaut fazi - započeo je Avramović.

Upitan je i o sitauciji sa kraja meča, kada se umalo desio fizički obračun između Gidija i Gudurića.

- Nisam video tu situaciju Gidija i Marka. Svi koji smo prišli smo razdvojili, nije to ništa, utakmica visokog intenziteta, svako igra za svoju reprezentaciju i trudi se da pruži maksimum - nastavio je Avramović.

Avramović je pred utakmicu sa Amerikancima dobio i pitanje kome bi želeo da ukrade loptu, na šta je odgovorio u svom stilu

- Ne razmišlajm u tom pravcu, najiskrenije. Malo smo istrošeni jer dosta igrača nam fale, jednostavno, velika je potrošnja nebitno što su i dalje prijateljske. Idemo dalje - rekao je plej Srbije.

Za kraj je napomenuo i da je Amerika jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje, ali i da naša selekcija ima šansu.

Pripremni je period. Ne tražimo opravdanja, sve je ovo normalno. I prošle godine je bila slična situacija, imamo još tri utakmice, idemo da se pripremimo sto bolje za OI. Gledali smo Amerikance juče, nema šta -Drim- tim. Uvek su favoriti za medalju, prethodna četiri trofeja su osvojili, međutim mi se borimo za Srbiju i to je to - završio je Avramović.

(Telegraf.rs)

Video: Da li ovo treba da brine? Pešić o fizičkoj spremi košarkaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Colo

    16. jul 2024 | 22:06

    Sta ocekivati na olimpijadi.Iskreno nista sa ovakvim umisljenim plejom koji igra samo za sebe .Nije njega Zeljko oterao bez razloga .Nezna nikoga da proigra masi zicere trojke sutira kao Jaramaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA