Saznajemo! Dušan Tadić odlučio da više ne igra za reprezentaciju Srbije

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.

Ovo je moglo da se nasluti posle Evropskog prvenstva i nezadovoljstva taktikom Dragana Stojkovića, ali i "otrovnim strelicama" koje mu je Piksi uputio u intervjuu posle finala Eura

Fudbalska reprezentacija Srbije ubuduće će igrati bez kapitena Dušana Tadića! Kako Telegraf nezvanično saznaje, Tadić je odlučio da više ne igra za nacionalni tim.

Razlozi za sada nisu zvanično poznati, ali može se naslutiti da je sve "puklo" na Evropskom prvenstvu, kada je javno kritikovao odluke selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji ga nije stavio u prvu postavu za meč sa Engleskom, a potom i za odlučujući meč sa Danskom.

Videlo se posle meča Srbija- Danska da je Tadić utučen, ali i da mu je "na vrh jezika" da svašta kaže javno pred kamerama, ali se "ugrizao za jezik" i ostao nedorečen, na ivici suza.

Kap koja je verovatno prelila čašu je ničim izazvano prozivanje selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija u intervjuu koji je dao tokom "ekskurzije" na finale Evropskog prvenstva, kada je na pitanje o Hariju Kejnu između redova udario na Tadića.

- Meni je još jedan detalj sa sinoćne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj - rekao je Piksi, a nema sumnje da je ovim mislio upravo na kapitena Srbije.

Očigledno je Piksiju ozbiljno zasmetalo što ga je Tadić javno kritikovao, ali i što su nacija i navijači uglavnom stali na njegovu stranu posle toga, jer i oni su smatrali da je Piksi pravio greške i da je Tadić morao da bude u startnoj postavi.

Dušan Tadić, Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press/Marko Metlaš

Priprema terena za Tadićevo isključivanje iz tima je i Piksijeva najava da želi da podmladi tim za Ligu nacija.

Sa čovekom koji je uvek ginuo za dres reprezentacije, koji je prošao sve mlađe kategorije, uvek se odazivao i ostavljao krv i znoj na terenu, ne priređuje se ovakav "ispraćaj".

Dušan Tadić je zadužio Srbiju svojim golovima i asistencijama, liderstvom, ponašanjem na terenu i van njega.

Istina, Tadić ima 35 godina, nije u "cvetu mladosti", ali imaju i Ronaldo, Mesi, Pepe, Modrić... ali njih reprezentacije i selektori čuvaju kao malo vode na dlanu i ako se već opraštaju, to se radi sa stilom, uz najavu i spektakl.

Ali, za razliku od Piksija, Žoze Murinjo u njemu vidi nešto i sprema ga za lidera Fenerbahčea, a on je već i počeo da se dokazuje jednim spektakularnim golom.

Zbog Tadića su i navijači iz Turske dolazili da gledaju trening i navijali za Srbiju na Euru.

Ali, nije i jedini kapiten koji ovako prolazi u Srbiji. Setimo se samo Baneta Ivanovića.

Tadić očigledno ne želi da ga dalje neko ponižava i omalovažava, pa je odlučio da se povuče u tišini, bez javnih prozivanja, što otvorenih, što skrivenih kroz intervjue.

Bio je kapiten i lider, povukao se kao kapiten i šmeker.

(Telegraf.rs)

Video: Dušan Tadić o tome šta će raditi kada više ne bude kapiten Srbije: Evo šta je poručio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    16. jul 2024 | 21:10

    Momčino nek igra on sam kad mu svi otkažu...

  • Ćira

    16. jul 2024 | 21:10

    Bolje nam je da čuvamo kvalitetne igrače nego ovakvoga selektora.

  • bravo dusane

    16. jul 2024 | 21:10

    Bravo Dusane..rekao si im ono sto si imao i imo si pravo..narod je uz tebe protiv ovih izdajnika na ceku sa piksiem..jos neka se povku vlahovic i mitrovic .... pa neka igraju svi albanci iz zvezde..eto im tirana enver hodza i krcun...banda izdajnicka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA