Dante Eksum pričao o remontu Partizana, Jokiću i Srbiji, pa otkrio: "I navijači Zvezde me poštuju..."

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Meč Srbije i Australije je na programu od 18.00

Košarkaška reprezentacija Australije boravi u Abu Dabiju,. gde će u okviru pripremnog turnira za Olimpijske igre igrati i protiv Srbije.

Među "Kengurima", našao se i bivši košarkaš Partizana, a trenutni igrač Dalas Maveriksa, Dante Eksum, koji je govorio za "MocartSport".

Naravno, počeo je od očekivanja od predstojećeg meča sa Srbijom...

- Igramo dan za dan dve ovako teške pripremne utakmice, nije lako i predstavlja izazov. Očekujem potpuno drugačiji meč od ovog sa Amerikancima. Srbija ima potpuno drugačiji stil košarke, mi ćemo morati da radimo na drugačijim pokrivanjima u pik’n’rol igri. Neminovno je da moramo da se prilagodimo situaciji i nadam se da ćemo sada od početka naći naš ritam, da ćemo bolje ući u susret - počeo je Eksum.

Dotakao se i Nikole Jokića.

- To što Nikola Jokić radi je nešto neverovatno, njegova košarka je sjajna. Na nama će da bude da probamo da ograničimo njegovu igru što je više moguće, iako smo svesni koliko je to teško. Generalno, Srbija je izuzetan skup igrača, od kojih svako ima svoj posao i zadatak na parketu. Mnogo iskustva i talenta u jednom timu. Imao sam priliku da igram protiv mnogih od njih, tako da mi je sve to vrlo dobro poznato. Jasno je da će fokus biti na Jokiću, ali ne smemo da zapostavimo ostale.

Dante Eksum, Željko Obradović, KK Partizan Foto: O.Behrendt / imago sportfotodienst / Profimedia

Prokomentarisao je i remont Partizana, koji ga je, kako kaže iznenadio...

- Iskreno, jeste. Ali, shvatam i da je mnogo teško kada želiš da ponoviš uspeh iz sezone u kojoj sam bio. Po meni je gubitak Lesora bio težak za Partizan, on je bio veliki deo onoga što je činilo tim celim. Takođe, otišli su Jam (Madar), Jani (Papapetru)... Jasno je da sada Partizan ide u potpuno novom smeru i želim mu sve najbolje, kao i momcima koji će nositi dres sledeće sezone.

Samo reči hvale imao je za navijače iz Srbije...

- Svaki put kada ih vidim, oduševim se. Bilo ih je dosta tokom prošle sezone u NBA ligi, prošle godine kada sam išao na Mundobasket, takođe ih je bilo svuda. Gde god da sam se pojavio, osetio sam njihovu ljubav. Svako ko je iz Srbije, pa bili to i navijači Zvezde, ukazuju poštovanje. To je dobra stvar, iako znam da postoji navijačka netrpeljivost između dve strane i rivalstvo klubova. Ljudi iz Srbije su mi uvek ukazivali veliko poštovanje - rekao je Eksum za "Mocartsport".

Podsetimo, meč Srbije i Australije je na programu od 18.00.

(Telegraf.rs)

Video: Dante Eksum otkrio kojeg je pola dete koje je na putu: Rekao i da li će poneti srpsko ime

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Micovic

    16. jul 2024 | 11:23

    Svi zvezdasi su gospoda!

  • sasa bgd

    16. jul 2024 | 11:33

    Nemoj da si siguran u to oni ni jednog ne vole kosarkasa partizana pitaj pantera ,zek,kaminskog i nenelija pa neka ti oni kažu i lesor

  • Vučko

    16. jul 2024 | 12:30

    sasa bgd Naravno da poštuju, pa i vole, sve velike košarkaše i istinske sportiste Partizana. A što se navedenih tiče (Lesora, Ledeja, Nanelija ...) prirodno je da ih ne vole jer su oni svojim djelima pokazali da nisu dobri ljudi, pa samim tim ni sportisti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA