Stiv Ker dao slobodan dan ekipi pred Srbiju: "Biće nam potrebno, imaju fantastičan tim"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Pripremaće se pred meč, video analizama...

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odigrala je protiv Australije u Abu Dabiju i na kraju su jedva slavili rezultatom 98:92.

Nakon meča je za medije, među kojima su od srpskih predstavnika bili Telegraf.rs i Mozzart Sport, govorio selektor selekcije SAD Stiv Ker, koji je istakao da su tek krenuli da eksperimentišu.

- Da, trenutno samo eksperimentišemo, isprobavamo različite kombinacije. Entoni Dejvis je dobar. Bio je sjajan večeras, fantastičan je ovih prvih 10 dana. Očigledno imamo puno talenta, svaki igrač je sposoban da bude starter i igra dosta minuta, ali snaga našeg tima je naša dubina i moramo da iskoristimo tu dubinu i vršimo pritisak na timove svih 40 minuta. Sledećih nekoliko utakmica ćemo nastaviti da eksperimentišemo i pokušamo da pronađemo najbolje kombinacije kako bismo mogli da igramo punih 40 minuta - počeo je Stiv Ker.

Sviđa mu se Entoni Dejvis u startnoj petorci.

- Da, ovo je ono što on jeste. On je vrhunski strelac, ide prema košu, dolazi do obruča, igra kroz kontakt. FIBA forsira fizičku košarku i on je jak igrač. Mislim da će sigurno biti jedan od naših vodećih strelaca tokom ovog turnira. Bitno je da se igra odbrana, skok, a se pobedi u borbi za posed. Večeras smo izgubili borbu za posed zbog njihovih ofanzivnih skokova i svih naših izgubljenih lopti. Tako da imamo mnogo toga da popravimo - dodao je Ker.

Komentarisao je ekipu Srbije ovog leta i istakao da mu se veoma sviđa.

- Srbija je fantastičan tim, jedan od najboljih na svetu, očigledno. Imaćemo priliku da ih gledamo kako igraju sutra. Daćemo našim momcima slobodan dan, treba im odmor, a zatim ćemo se pripremati za Srbiju. Ali videćemo ih ponovo u našoj grupi u Lilu, tako da će to biti dobar test, to je sigurno.

Stiv Ker Foto: Telegraf.rs

Smatra da ima dovoljno vremena za pripremu.

- Očigledno imamo puno talenta i sjajan karakter. Naši momci su zaista fantastični saigrači i brinu jedni za druge. Ali potrebno je malo vremena da postanemo tim i treba nam još nekoliko nedelja, ali stići ćemo tamo - rekao je Ker.

Ističe da Amerika uvek ima samo jedan cilj, a to je zlato.

- Osećao sam to i prošle godine. Ako ste Tim SAD, trebalo bi da pobedite i mi prihvatamo taj pritisak. Nema sumnje da ovaj tim ima puno vrlo talentovanih, poznatih superzvezda. Tako da razumemo da su očekivanja veoma visoka. Ali prihvatamo to i uzbuđeni smo zbog izazova koji je pred nama - dodaje.

Prema njegovom mišljenju Embid je svakog dana sve bolji.

- Sledećih nekoliko utakmica nastaviću da eksperimentišem sa postavama. Džoel je sve bolji i bolji svakog dana. Obično je velikim momcima potrebno malo duže da uhvate ritam i tok. Volim Džoela, on je dominantan igrač. Mislim da će biti važno za nas da pronađemo najbolje kombinacije i stavimo prave ljude zajedno. To je još uvek rad u toku - rekao je Ker.

Selekcija Srbije i Amerike odigraće meč u sredu, a prenos uživo možete ispratiti na Telegraf.rs portalu.

(Telegraf.rs)

Video: Petrušev otkrio kako su Orlovi pratili Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA