≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pitali smo Dejvisa za Srbiju i Jokića: "Imate puno više od Nikole, fantastičan tim!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oprezan je pred meč sa Orlovima...

  • 0

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odigrala je protiv Australije u Abu Dabiju i prilično su se namučili, a na kraju su slavili rezultatom 98:92.

Entoni Dejvis je bio jedan od igrača koji je stao pred medije, među kojima su od srpskih predstavnika bili Telegraf.rs i Mozzart Sport, i govorio o igri i tome koliko je selekcija Australije odigrala izvanrednu utakmicu.

- Ofanzivno smo videli neke greške. Počinjemo da se uklapamo. Nailazimo na timove koje dobro igraju zajedno. Imamo 12 igrača u timu i svi su elitni igrači. Najbolji igrači u svojim timovima. Postaje teško kada pokušavaš da igraš zajedno i da praviš ispravne odluke i praviš prave izbore i dodavanja. Mislim da igramo previše nesebično, pokušavam da napravim prave poteze, imao sam nekoliko izgubljenih lopti. Neke loše izgubljene lopte. Ali mislim da smo napravili veliki napredak uobe faze igre - počeo je Dejvis i nastavio:

- To je bio poslednji put kada sam ušao sa klupe. Pokušavam da iskoristim vreme i početak igre da ostanem zagrejan. Ali, da, čovek, samo pokušavam da igram što jače mogu. Idem uvek ka lopti. 

Entoni Dejvis Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Bam Adebajo i on u isto vreme deluju odlično na terenu...

- Da, ja i Bam još uvek pokušavamo da se razumemo na terenu. Ponekad ometamo jedan drugog. Male su to greške, ali sviđa nam se ta kombinacija. Mogućnost da se raširimo i omogućimo drugom da dominira - smatra Dejvis.

Šta misli o selekciji Srbije i Nikoli Jokiću, Dejvis je odgovorio na pitanje Telegrafa sa puno poštovanja.

- Da, gledali smo snimke. Očigledno je da jeto tim koji ima mnovo više dapokaže odsamog Jokića u timu, ali on je veliki deo tima. Znamo šta radi u NBA. Kao što sam rekao, gledaćemo snimke i videti da li mu je uloga ista. Verovatno je njegova upotreba malo drugačija. Ali oni su stvarno dobar tim. Kao što sam rekao, gledaćemo snimke i pripremiti se za utakmicu u sredu - izjavio je Dejvis.

Ističe da ne zna hoće li biti starter u narednom meču.

- Nemam pojma. Samo igram svoju ulogu. Ako žele da budem starter, biću. Ako ne, to je u redu. Šta god da trener Ker želi da radim, biću spreman za to - zaključio je Dejvis.

Selekcija Srbije i Amerike odigraće meč u sredu, a prenos uživo možete ispratiti na Telegraf.rs portalu.

(Telegraf.rs)

Video: Petrušev otkrio kako su Orlovi pratili Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA