Australija namučila i umalo dobila moćne Amere, a sledi im Srbija: Nismo videli očekivanu NBA silu "drim tima"

 
S. P.
S. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Odlično izdanje Australije!

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država prvu zvaničnu pripremnu utakmicu protiv druge selekcije odigrali su protiv Australije u Abu Dabiju i prilično su se namučili. Na kraju su slavili rezultatom 98:92, po četvrtinama 32:21, 21:16, 23:24, 22:31.

Ameri su uspeli da naprave puno problema Australijancima u prvom poluvremenu, kada su u jednom trenutku vodili sa čak 16 poena prednosti, a u nekim momentima druge četvrtine bilo je i više.

Startovali su utakmicu veoma agresivno i fokusirano sa velikim brojem lepih i smislenih akcija, međutim kako je vreme odmicalo, tako su krenuli da igraju neku "razvodnjenu" i individualnu košarku, koja je ličila na sve osim sistema.

Amerika - Australija Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Australijanci su to iskoristili i nisu odustajali od svog sistema u fazi napada, što ih je na kraju dovelo do vraćanja iz velikog zaostatka na svega šest poena razlike.

Tu je Stiv Ker zatražio tajmaut, ali nisu uspeli da iskoriste dobru odbranu i nekoliko veoma kvalitetnih napada. Da sreća bude manja za Australijance, ni oni nisu koristili svoje šanse i otvorene šuteve, te su na kraju izgubili utakmicu rezultatom 98:92.

Za ovaj poraz nije krivo samo neraspoloženje Australije, koliko i izvanredna odbrana Amera nakon pomenutog tajmauta Stiva Kera. Sve su uspeli da zaustave, do te mere da u jednom trenutku Kenguri nisu videli koš.

Amerika - Australija Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Na kraju meča je najefikasniji u redovima Amerike bio Entoni Dejvis sa 17 poena i 14 skokova, Devin Buker je ubacio 16 poena, a dvocifreni su bili i Edvards sa 14 poena, kao i Lebron, Embid i Adebajo sa po deset poena.

U Australiji je najbolji bio bivši igrač Partizana Džok Lendejl sa 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, Gidi je imao 17 poena takođe, a Dajson Denijels se zaustavio na 14.

Ekipa Australije igra narednu utakmicu protiv Srbije već sutra, a uživo prenos ovog meča možete ispratiti na Telegraf.rs portalu.

Amerika - Australija Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

(Telegraf.rs)

Video: Da li ovo treba da brine? Pešić o fizičkoj spremi košarkaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA