Telegraf na treningu Drim tima: Amerikanci deluju kao "vanzemaljci", ali ni mi nismo za bacanje...

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Srpski igrači uživaju veliko poštovanje...

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde će, u velelepnoj EtihadAreni u Abu Dabiju odigrati meč protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država, kao i protivAustralije, a sve u sklopu priprema za Olimpijske igre koje se od 26. jula do 11. avgusta održavaju u Parizu. Telegraf je na licu mesta i narednih dana će pratiti dešavanja u Emiratima. 

Prvi utisak o ekipama stekli smo na treningu selekcije SAD. Prema mišljenju mnogih ova ekipa, koju sa klupe predvodi Stiv Ker, jedna je od najboljih koju su Amerikanci slali na jedno takmičenje. Neki odlaze i korak dalje i ističu da je ovaj  sastav možda i jači od onog koji su 1992. godine u Barseloni predvodili Majkl Džordan, Leri Bird, Džon Stokton, Čarls Barkli, Medžik Džonson i ostali...

Kao i tokom treninga, koje je Telegraf tokom Svetskog prvenstva u Manili imao priliku da poseti, i ovoga puta, suvi profesionalizam je u prvom planu. Amerikanci su u minut tačni, drže se unapred predviđenog protokola. Improvizacije nema. Sve što je dogovoreno poštuje se do poslednjeg, pa tako i košarkaši odgovoraju na pitanja novinara "precizno" i ni sekund duže od predviđenog. Naravno, tokom vremena koje imate, ako se izborite za svoj prostor, možete ih pitati bilo šta, i oni će vam odgovoriti.

Tako, Telegraf je imao priliku da postavi pitanja Stefu Kariju, koji je dobro zapamtio poraz od Srbije u Novom Sadu, dok je nosio dres mlade reprezentacije, kao i pobedu iz 2014. godine. Sa druge strane, selektor Stiv Ker emotivno je odgovorio napitanje Telegrafa o Dejanu Milojeviću, a Džejson Tejtum imao je reči hvale za Srbiju i Nikolu Jokića.

Video: Stiv Ker otkrio šta će to uraditi u čast Dejana Milojevića

Zanimljivo, kakav odnos imaju sa medijima, takav odnos imaju i prema igri. Tačno se zna šta se u kom delu treninga radi, a uloge pomoćnog osoblja su pedantno podeljene i svako radi svoj posao.

Naravno, prva zvezda tima sigurno je Lebron Džejms. Kada se on pojavio u dvorani svi reporterisu seokrenuli ka njemu kao da zvezde poput Entonija Dejvisa, Džoela Embida, Adebaja i ostalih, ne postoje.

Video: Evo zašto je Lebron Džejms sa druge planete: Kada se on pojavio svi su gledali samo u njega

Njegov uticaj je ogroman, a kada se uzme u obzir ko se sve nalazi oko njega, situacija je potpuno jasna. Ipak, sam pomen Bogdana i Jokića Amerikancima proizvodi nelagodu. Činjenica je da se ne plaše nikoga, ali su obazrivi, barem kada je reč o Orlovima. U svojim izjava, na pitanja o Srbiji često pominju udarne igrače našeg tima, a to ukazuje na poštovanje koje uživamo kod njih.

Srbija će imati težak zadatak na Olimpijskim igrama, a prvi "okršaj" planiran je za 17. jul u Abu Dabiju. Selektori će, verovatno, dosta toga da sakriju, ali nije loše upoznati se sa rivalom.

Pogledajte neke od najzanimljivijih fotografija sa treninga Drim tima:

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA