Stef Kari pred meč sa Srbijom govorio o Drim timu, atentatu na Trampa, pa pomenuo Orlove

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Plej će biti udarna igla tima na OI

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u Abu Dabiju se priprema za Olimpijske igre, a njihova baza je Abu Dabi. U istoj "oazi" spremaju se i naši košarkaši, koji će sa Amerikancima odigrati i pripremni duel, ali i meč na startu OI.

Reporter Telegrafa je imao priliku zajedno sa kolegama da popriča sa Stefom Karijem.

Na pitanje kako misli da će biti nazvan ovaj tim u odnosu na originalni Drim tim Kari je bio neodređen.

- Ne znam. Moram da uradim domaći zadatak. Ne znam da li su Medžik, Majkl i Leri sami sebi dali taj nadimak, hodali okolo nazivajući se Dream Team, ili su to ime dobili od navijača i medija. Mislim da ćemo imati isti osećaj. Samo želimo da nas zovu timom koji je osvojio zlatnu medalju. Kakav god nadimak da dođe s tim, prihvatićemo ga. Imamo sjajnu grupu, očigledno, tako da sam uzbuđen zbog onoga što možemo da uradimo i nadam se da ćemo uspeti.

Pripremne utakmice su za njega važan deo celokupnog ciklusa.

- Veoma su važne jer smo već igrali jedan protiv Kanade. Imamo dva ovde. Svaka utakmica je prilika da malo naučimo o sebi, na šta treba da se fokusiramo kako bismo se spremili za igre koje su zaista važne u Parizu. Sve je nekako skraćeno. Obično imamo mesec i po dana priprema u NBA pre nego što počnemo da igramo. Ovde imate tri nedelje. Morate mentalno biti fokusirani na ono što pokušavamo da uradimo. Uzmi svaku utakmicu, kao što si rekao, ove dve ovde, da se samo pokušamo poboljšati. Upoznati sebe i izgraditi taj pobednički mentalitet. Mislim da ćemo to maksimalno iskoristiti.

Govorio je i atentatu na Donalda Trampa.

- Reagovao sam prilično isto kao i svi ostali. Probudio sam se i pogledao telefon. Imao sam nekoliko tekstualnih poruka. Očigledno je to veoma tužno vreme uopšte. Sve te rasprave oko izbora i stanja politike u našoj zemlji. Onda imate situaciju kao ovu koja izaziva mnogo emocija oko stvari koje kao narod treba da ispravimo. Očigledno, kontrola oružja je prva i najvažnija jer činjenica da je moguće da neko izvrši takav napad. Više od toga, želite pozitivnost i nadu. Zvuči kliše, ali je stvarno. Tada je naša zemlja najbolja. To samo dodaje još jednu mrlju na ono što se dešava. Tužno je jedina reč koju mogu da smislim.

Ovaj momenat oni će iskoristiti za ujedinjenje.

- Sećam se 2014. godine. Izvinjavam se, to je bilo 2010. Igrali smo 11. septembra. Bio je isti osećaj šta taj dan predstavlja. Kao što si rekao, crvena, bela i plava na grudima i USA preko grudi. Za nas, koristićemo to kao trenutak ujedinjenja da iskoristimo ovu platformu i ovu priliku da se predstavimo, naše odrastanje, naše porodice, našu zemlju na najbolji mogući način. Nadam se da će to kanalisati pravu energiju kod kuće dok nas gledaju kako igramo. Znam da je to veće od onoga sa čime se suočavamo. Samo se nadam da će se o tome govoriti na način koji pokušava da izazove napredak. Umesto gde mislim da je mnogo razgovora više podeljeno.

Na kraju se osvrnuo na reprezentaciju Srbije i Nikolu Jokića.

- Pobedili smo ih u grupnoj fazi, a oni su nas pobedili u finalu za zlatnu medalju. Onda smo ih pobedili 2014. godine u Španiji tokom Svetskog prvenstva tamo. Mnogo istorije. Očigledno, Jokić i ono što je postigao u svojoj NBA karijeri igrajući protiv njega. Znam Bogdanovića. Postoji mnogo poznatih stvari. Ne znam baš kako će se osećati igrati protiv njih ovde - rekao je Kari.

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA