Stef Kari ekskluzivno govorio o atentatu na Donalda Trampa: "Kontrola oružja je potrebna, to je mrlja..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni plej nije zadovoljan situacijom

Košarkaši Srbije nalaze se na pripremama u Abu Dabiju, gde ih tokom narednih dana očekuju provere sa reprezentacijama Australije i Amerike. Dva jaka meča odigraće naši momci, a reporter Telegrafa je zato otišao na lice mesta.

Legendarni Stef Kari je odgovarao na pitanja novinara posle jednog od treninga, a između ostalog je upitan i o atentatu na Donalda Trampa.

- Prilično isto kao i svi ostali. Probudio sam se i pogledao telefon. Imao sam nekoliko tekstualnih poruka. Očigledno je to veoma tužno vreme uopšte. Sve te rasprave oko izbora i stanja politike u našoj zemlji. Onda imate situaciju kao ovu koja izaziva mnogo emocija oko stvari koje kao narod treba da ispravimo - rekao je Kari i nastavio:

- Očigledno, kontrola oružja je prva i najvažnija jer je činjenica da je moguće da neko izvrši takav napad. Više od toga, želite pozitivnost i nadu. Zvuči kliše, ali je stvarno. Tada je naša zemlja najbolja. To samo dodaje još jednu mrlju na ono što se dešava. Tužno je jedina reč koju mogu da smislim - zaključio je Kari.

Ovaj trenutak oni će koristiti za ujedinjenje nacije.

- Sećam se 2014. godine. Izvinjavam se, to je bilo 2010. Igrali smo 11. septembra. Bio je isti osećaj šta taj dan predstavlja. Kao što si rekao, crvena, bela i plava na grudima i USA preko grudi. Za nas, koristićemo to kao trenutak ujedinjenja da iskoristimo ovu platformu i ovu priliku da se predstavimo, naše odrastanje, naše porodice, našu zemlju na najbolji mogući način. Nadam se da će to kanalisati pravu energiju kod kuće dok nas gledaju kako igramo. Znam da je to veće od onoga sa čime se suočavamo. Samo se nadam da će se o tome govoriti na način koji pokušava da izazove napredak. Umesto gde mislim da je mnogo razgovora više podeljeno - rekao je Kari.

(Telegraf.rs)

Video: Stef Kari pričao o Srbiji i Nikoli Jokiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA