Ekskluzivno! Ker pričao o Durentu, OI i Trampu, pa poručio: "Ovo je trenutak kada se ponosimo..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ker je govorio pred mečeve sa Srbijom i Australijom

Košarkaška reprezentacija Srbije boravi u Abu Dabiju, gde će igrati prijateljske mečeve sa Amerikom i Australijom.

Tim povodom, reporter Telegrafa nalazi se u gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a tom prilikom, posetili smo trening Amerikanaca, gde se prisutnima obratio selektor SAD-a, Stiv Ker.

- Ovo je drugi put da sam ovde u poslednjih godinu dana. Uživao sam u svom vremenu ovde. Veoma smo srećni što smo ovde - počeo je Ker.

Što se Kevina Durenta tiče...

- Neće igrati sutra. Još nisam razgovarao sa trenerom. Ako nešto i bude radio, biće to lagano.

U SAD-u se dogodio atentat na Donalda Trampa...

- Da, saznao sam preko poruke u porodičnoj grupi. Moja porodica je sve o tome pričala. Bilo je 5:30 ujutru. Tako sam saznao. Naravno, odmah smo otišli na različite vesti da saznamo šta se desilo. Bio je to užasan, tužan prizor. Dva čoveka su poginula. Bio je to veoma demoralizujući dan za našu zemlju. Još jedan primer ne samo političke podele već i kulture oružja. 20-godišnjak sa AR-15 pokušava da puca na bivšeg predsednika. Teško je obraditi sve to i zastrašujuće je razmišljati o tome kuda ovo vodi zbog problema koji već postoje u zemlji. Ovo je zaista strašan dan.

U ovom trenutku, Amerikanci su ponosni što predstavljaju državu u svetu...

- Da, ovo je trenutak kada se zaista ponosimo što predstavljamo svoju zemlju. Nošenje oznake SAD na našem grudima, takmičenje na Olimpijadi. Razgovarali smo sa igračima o tome koliko je važno da pokažemo najbolje od nas kao ljudskih bića. Da predstavljamo svoju zemlju na poštovan i dostojanstven način. Ovo te još više motiviše da to uradiš jer je stvarno sramotno za nas da sedimo ovde i razmišljamo o onome što se dogodilo i šta se dešava u našoj zemlji. Očigledno je ono što radimo vrlo trivijalno. Mi samo igramo košarku. Želimo da pružimo najbolje od sebe kako bismo ljudima dali uvid u to šta naša zemlja može da bude. I onda čujemo ovakve stvari, to je jednostavno demoralizujuće. To je jednostavno demoralizujuće, i naravno, veoma sam tužan zbog toga što su dvoje ljudi poginuli. Možete zamisliti kako se osećaju svi njihovi porodica i prijatelji danas. Hvala Bogu Trump nije bio tamo. Ali je ovo jednostavno demoralizujuće u svakom smislu.

Upitan je Ker i za rat koji se vodi u Gazi...

- Da, pratim to svakodnevno. To je jednostavno razorno za sve uključene. Toliko patnje. Toliko gubitaka. Nadamo se miru svaki dan. Veoma je teško gledati i čitati o tome šta se dešava.

Imao je samo reči hvale za Dejana Milojevića...

- Deki je bio neverovatan prijatelj i divan trener, muž i otac. Mislim na njega svaki dan. Kada budemo igrali protiv Srba, sigurno ću nositi svoju Brate majicu i pričati sa nekim od svojih kolega tamo. Sigurno ćemo pomenuti Dekija i koliko mu dugujemo - istakao je Ker.

(Telegraf.rs)

Video: Pitali smo Tejtuma za Srbiju i Jokića: NBA šampion sa dve moćne reči opisao Nikolu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA