Orlići poraženi na startu Evropskog prvenstva: Grčka iskoristila šanse, Srbija bez preokreta u finišu meča!

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Šteta...

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina porazom je započela Evropsko prvenstvo u svom uzrastu, pošto je od njih bila bolja selekcija Grčke sa 75:73, posle jedne veoma velike borbe gde je na kraju moglo svašta da se desi!

Srbija ima za čim da žali, nisu Orlići imali najbolju utakmicu, a zanimljivo je to da je samo jedan slabiji period naših košarkaša bio dovoljan da se upiše poraz i to onaj u drugoj deonici, gde su Grci napravili i odlučujuću prednost.

Utakmica je bila u egalu posle prvih 10 minuta, ali u drugih 10 je viđena prevaga. Grčka je taj deo dobila sa 23:15, stekla je prednost i uspela je istu da sačuva.

Orlići su pokušali da uzvrtaće u trećoj deonici, ali su i tu odigrali u egalu, da bi se Srbija probudila tek u poslednjoj deonici. Hteli su Orlići do pobede, imali su svoje prilike, ali nisu imali dovoljno snage da do preokreta i dođu.

Najefikasniji na meču bili su Nikolas Čitikudis i Vangelis Zugris sa po 14 poena, dok je jedan manje dodao Nikolaos Plotas. Dvocifreni su bili i Alesakndros Samodurov i Joanis Karakostas sa po 10 poena. U našoj selekciji je najbolji bio Ilija Milijašević sa 17 poena, Filip Jović je dodao 16, a Asim Đulović 11.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA