Čovek stari bolje nego vino: Neverovatni Uertas u 41. godini potpisao ugovor sa ekipom iz Lige šampiona

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Marselinjo ne planira da digne ruke od profesionalnog bavljenja košarkom

Neverovatni Marselinjo Uertas ne planira da prestane sa bavljenjem košarkom. Brazilac stari bolje nego što stari vino, pošto je u 41. godini potpisao novi ugovor i tako rekao "ne" penziji. Ovog leta predstavljaće svoj nacionalni tim na Olimpijskim igrama u Parizu, a zatim će put Tenerifa za koji će nastaviti da igra i naredne dve godine!

To znači da će Uertas igrati za finalistu FIBA Lige šampiona i naredne sezone kada će ovaj tim pokušati ponovo da se izbori za najviši cilj u ovom takmičenju, ali i u španskoj ACB ligi.

Prosto neverovatno zvuči podatak da bi Marselinjo mogao da igra košarku i u 43. godini, kada mnogi igrači njegovih godina već skoro jednu punu deceniju provode van samog terena, po nekom proseku.

Prošle sezone, Uertas je za Tenerife beležio u proseku neverovatna 14,2 poena po meču uz 2,4 skoka i 6,4 asistencije po utakmici.

U karijeri je nastupao pored ovog kluba i za Baskoniju, Los Anđeles Lejkerse, Barselonu, Fortitudo Bolonju, Bilbao i Huventud.

Osvojio je tri trofeja španskog prvenstva, kao i po pehar u Ligi šampiona i Euročelindžu, a Tenerife su dva puta bile i šampion FIBA Interkontinentalnog kupa.

(Telegraf.rs)

Video: Da li ovo treba da brine? Pešić o fizičkoj spremi košarkaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA