≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kapitalno pojačanje stiže u Partizan? Vil Klajburn je slobodan, a žele ga crno-beli

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskusni košarkaš mogao bi da preuzme ulogu lidera tima

  • 17
Vil Klajburn, Efes, Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaški klub Partizan u potpunosti renovira tim za novu sezonu, a jedno od mogućih pojačanja za crno-bele mogao bi da bude i legendarni Vil Klajburn.

Prema pisanju medija, bivši MVP Fajnal Fora je Partizanova "najveća meta", naročito, posle odlazaka Kevina Pantera, Zaka LeDeja, Džejmsa Nanalija i Alena Smailagića.

Ono što je potrebno crno-belima jeste iskusni lider, a Klajburn bi mogao odlično da se uklopi u tu ulogu.

- Ako neko sumnja ko je najbolja "trojka" u Evropi, to sam još uvek ja, rekao je posle 33. kola Evrolige Klajburm, kada je Fenerbahčeu ubacio 21 poen.

Klajburn je verovatno najatraktivniji slobodan igrač na tržištu trenutno nakon rastanka sa Anadolu Efesom. Prošle sezone je u Evroligi prosečno beležio 13,3 poena, 4,6 skokova i 2,0 asistencija, uz 10,8 poena, 5,1 skok i 3,2 asistencije u turskoj BSL ligi.

Efes nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige drugu sezonu zaredom i izgubio je od Fenerbahče Beka u finalu BSL lige. Nakon završetka Klajburnovog ugovora, Efes je objavio da on neće nastaviti sa klubom.

Pre Efesa, Klajburn je postao jedan od najelitnijih univerzalnih krilnih igrača u Evroligi sa CSKA Moskvom. Pridružio se klubu 2016. godine i 2019. godine ih je predvodio do šampionske titule u Evroligi, osvojivši MVP nagradu Fajnal Fora. Te sezone je bio uvršten u prvu postavu All-EuroLeague tima, a 2021. godine u drugu postavu

Da podsetimo, Partizan je do sada ozvaničio saradnju sa Vanjom Marinkovićem, Ifeom Lundbergom i Frenkom Nilikinom. A, saradnja je najverovatnije dogovorena, a nije ozvaničena sa Arijanom Lakićem, Mariom Nakićem, Sterlingom Braunom, Ajzeom Majkom, Tajrikom Džonsom, Isakom Bongom i Brendonom Dejvisom. U skorije vreme bi i ti potpisi trebalo da padnu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA