Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpuni haos u Savezu rivala Srbije na OI u Parizu: "Ginemo za svaku loptu, neću dozvoliti da ovo prođe"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reagovao je i legendarni Arojo

  • 0
Tremont Voters Foto: Wu Zhuang / Xinhua News / Profimedia

Tremont Voters, bivši NBA igrač i ključni član reprezentacije Portorika, javno je kritikovao Košarkašku federaciju Portorika zbog lošeg tretmana igrača.

Voters je apelovao na bolje uslove i izrazio razočaranje trenutnim stanjem.

- Nisam mogao da spavam poslednje tri nedelje, ali nisam dozvolio da to utiče na moj učinak na terenu. Ovde se ne radi o negativnosti ili omalovažavanju federacije, već o otvaranju očiju i pozitivnoj promeni kulture. Svi želimo da nas tretiraju sa istim ponosom i strašću kao i kada predstavljamo Portoriko. Reći 'Javite nam šta vam treba' je jedno, ali postupiti po tome je drugo. Poštujemo one koji su igrali pre nas i utrli put, ali kako vreme odmiče, trebalo bi da se poboljšaju i resursi i tretman. Sportisti sa koledža sada dobijaju NIL ponude [prava na sliku za primanje finansijske nadoknade] i dobijaju platu. Moji saigrači i ja smo propustili to doba, ali to podržavamo za sadašnje sportiste. Godinama smo se borili da sportistima dobijemo ono što zaslužuju, a stvari koje smo uradili u prošlosti treba da poboljšaju budućnost, a ne da je ostanu ista. Kao sportisti, ne tražimo izgovore kada je vreme za akciju, tako da očekujemo isto od onih oko nas. Skačem za lošim dodavanjima i igram kroz povrede da bih predstavljao Portoriko. Znam da postoje i druge priče o sportistima koji se bore kroz stvari za koje ljudi ne znaju, a daju sve od sebe. Govorim u ime svih nas! Ovo je naš dom, i želimo da nas kao takve tretiraju i da osećamo istu ljubav unutar federacije koju osećamo na našim terenima. Nije me briga ako me 'otkažu' jer znam da mi je ovo od Boga dana misija i govorim u ime onih koji osećaju da ne mogu da govore. Stojim iza onoga što govorim i verujem da se prema drugima ponašate onako kako želite da se prema vama ponašaju. Neću dozvoliti da ova situacija prođe zdravo za gotovo samo zato što se sada kvalifikujemo za Olimpijske igre! Ponos na stranu, u redu je tražiti pomoć... Možemo i biće nam bolje! Ja sam olimpijac na terenu, ali neću dozvoliti da me to spreči da i u životu budem olimpijac. Košarka je mali deo života i ja to razumem - rekao je Tremont Voters.

Njegove izjave su izazvale brzu reakciju generalnog menadžera tima Karlosa Aroja, koji je obećao da će se svi nesporazumi rešiti interno.

- Moj jedini prioritet su moji igrači. Vaše žrtve nikada neće biti uzaludne. Mi smo transparentna grupa i interno ćemo raditi na svim nesuglasicama. Neumorno ću raditi na tome da svi imaju neophodne resurse za pripremu i sjajan turnir. Videti ujedinjenu zemlju je nešto što najviše raduje - odgovorio je legendarni Karlos Arojo.

Portoriko se prvi put od 2004. godine kvalifikovao za Olimpijske igre i takmičiće se u Grupi C sa Srbijom u Parizu 2024. godine.

Inače, Voters je jedan od najvažnijih igrača tog tima i kao takav njegove reči imaju težinu.

(Telegraf.rs)

Video: Da li ovo treba da brine? Pešić o fizičkoj spremi košarkaša

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA