Pešić komentarisao grupu Srbije na OI: "Ja sam rekao da će Portoriko biti najozbiljniji..."

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Govorio je Pešić o mnogobrojnim temama, a jedna koje se posebno dotakao jeste i grupa Srbije u Parizu, gde su osim Orlova i SAD, Južni Sudan i Portoriko

Košarkaši Srbije okončali su prvi deo priprema pred Olimpijske igre koje će ove godine biti održane u Parizu, a tim povodom, selektor reprezentacije, Svetislav Pešić obratio se naciji.

Govorio je Pešić o mnogobrojnim temama, a jedna koje se posebno dotakao jeste i grupa Srbije u Parizu, gde su osim Orlova i SAD, Južni Sudan i Portoriko.

Upravo o Portoriku je govorio sa dosta poštovanja...

- Ja sam rekao da će Portoriko biti najozbiljniji, a neki su se smejali. Kako se ono kaže, ja se ne smejem što je Portoriko došao, ali oni su fantastična ekipa, dobili su neke igrače pogotovo Alvarada, koji je neviđen igra. Ne mogu da kažem da je sam dobio kvalifikacije, ali videli ste atmosferu, ko je bio tamo i to doživeo... Tamo je mnogo teško dobiti utakmicu. Litvanija je kompletirana ekipa i znate koliko su dobri, ali dobiti Portoriko u onoj atmosferu to je dosta teško, ja ne znam da li bi ih mi dobili. Sva sreća da smo dobili utakmice u Manili pa nismo imali dodatne ispite. Naša grupa je dobra, jer su svi isti. Način kako igraju je približno isti. Oni koji su gledali naše utakmice ili mečeve Južnog Sudana, u jednoj utakmici su spremni da dobiju svakoga - počeo je Pešić, pa nastavio:

- Moramo biti fizički spremni i zato insistiram na tome. Imamo talenat i kvalitet, ali fizički moramo biti u dobrom stanju da bi igrali košarku protiv ovih timova. I mi imamo šanse protiv Amerikanaca, u jednoj utakmici može svašta da se desi. Možda u pet nemamo, ali se u jednoj svašta može desiti. Tako i Južni Sudan razmišlja o nama. Grupa nam je dosta komplikovana. Malo se samo smirite vi koji nas povezujete sa navijačima. Spustite loptu na zemlju, jer biće to jedan dosta komplikovan turnir. Mi kao drugi ne igramo sa trećim, nego imate tri grupe. Mi ako budemo drugi, što je realno iz ove perspektive i što bi trebalo da je naš cilj. Onda ne igramo sa trećim nego sa prvim ili drugim u četvrtfinalu.

- To će da bude vrlo interesantno, ako uopšte budemo drugi. Da bi onda iz A grupe ili B grupe dobili Kanadu u četvrtfinalu, to je onda dosta problematično. Žreb je za sve ekipe komplikovan. Japan i Južni Sudan nemaju ni iskustvo ni kvalitet kao ostalih deset ekipa, ali svih ostalih 10 će se boriti za medalju. Videli smo kako je Brazil uništio Letoniju, tako da teško je da dođemo sa Brazilom. Ako ćemo da budemo drugi možemo da budemo sa prvim i drugim u četvrtfinalu. Ono što je povoljno u četvrtfinalu izbegavaš Amere. Taj sistem je sasvim drugačiji nego ranije. To vi kao stručnjaci treba da znate da objasnite našim navijačima. A ne da se palite i govorite da ako neko može da dobije Ameriku, to je Srbija - rekao je Pešić.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA