Mlade košarkašice Srbije sa sva tri poraza prošle u osminu finala Evrobasketa: Tamo će ih sačekati Italijanke

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

A one su pobedile sva tri meča u Grupi C

Mlade košarkašice Srbije doživele su još jedan težak poraz na Evrobasketu za igračice do 20 godina koje se održava u Litvaniji, pošto su danas bolje od njih bile Mađarice i to prilično samouvereno - 72:86.

Time je Srbija završila grupu na poslednjem mestu, pošto je prethodno izgubila od Nemačke (63:83), potom od Izraela (63:73), a sada i od Mađarske.

Sistem takmičenja je takav da svih 16 timova prolazi dalje u osminu finala, ali će naše devojke kao poslednje iz Grupe D morati da se ukrste sa prvom ekipom Grupe C, a to je Italija.

Italijanke su bez poraza prošle svoju grupu i bile su bolje od Turske, Poljske i Finske.

Mađarska je današnji meč rešila u prvoj četvrtini koju je dobila sa čak 31:12, a potom je do kraja samo održavala prednost koju je stekla.

Najefikasnija u redovima Srbije danas bila je Jovana Jevtović sa 15 poena, jedan manje imala je Andrijana Vuković, dok je Manuela Pijević dala 10 poena. Kod Mađarica se istakla Dominika Baa sa 24 poena, dok je Rebeka Holc dala 18, a Janka Đonđoši postigla 17 poena.

Ono što treba istaći da Srbija nastavlja da se takmiči čak i da izgubi od Italije, ali tada mora da izbegne poslednja tri mesta kako ne bismo bili eliminisani u B diviziju.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA