Košarkaški savez Hrvatske izdao saopštenje zbog tuče Šarića i Zupca u noćnom klubu u Atini: "Napadnuti su..."

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Krovna institucija hrvatske košarke objasnila incident svojih igrača posle kvalifikacionog olimpijskog turnira

Skandal u kojem su učestvovali hrvatski košarkaški reprezentativci Dario Šarić i Ivica Zubac, koji su se potukli u Atini u noćnom klubu, naterao je i Košarkaški savez Hrvatske da se oglasi hitnim saopštenjem.

Oni ističu da su igrači imali slobodno od strane selektora i da su neki odlučili da ostanu u Atini i da se pre povratka svojim kućama i klubovima zajednički druže.

Oni ističu da su na takvom jednom druženju njihovi igrači napadnuli, najpre verbalno, a potom i fizički i da je to uzrokovalo njihovu samoodbranu, a da je incident bio kratkotrajan.

- S obzirom na brojne upite medija vezane uz fotografije koje kruže društvenim mrežama i portalima, Hrvatski košarkaški savez se izjašnjava se na sledeći način:

- Nakon finalne utakmice Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Grčkoj i zajedničke večere selektor se zahvalio igračima na još jednoj kvalitetno odrađenoj akciji i raspustio reprezentaciju, s obzirom da nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb, nego na nekoliko odredišta u zavisnosti od potreba igrača.

- Nakon teških višenedeljnih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj pre povratka svojim kućama ili klubovima. Tokom druženja u jednom od klubova u Atini neki od naših igrača napadnuti su najpre verbalno, a zatim i fizički što je naravno uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara - istakao je Košarkaški savez Hrvatske.

Podsetimo, Hrvati su na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Atini igrali finale, ali su izgubili od Grčke i tako su ostali bez Olimpijskih igara.

(Telegraf.rs)

Video: Zubac: Jokića niko ne može čuvati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    9. jul 2024 | 00:32

    Zamisli Hrvati da nesta priznaju.Pa da su poubijali citav lokal rekli bi da nisu krivi kao uvijek kroz istoriju.

  • Ma

    9. jul 2024 | 02:44

    Da,nikad oni jadni krivi,za sve učinjeno imaju objašnjenja,sigurno ih je ona srpska nejač i stari ljudi po Krajini,napadali,pa su morali da ih pobiju i rasele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA