Kako izgleda grupa Srbije na Olimpijskim igrama posle senzacije: Amerikanci prete, tu je još jedan rival sa SP

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Reklo bi se - po meri

Prethodne noći završene su kvalifikacije za Olimpijske igre kada je košarka u pitanju, a Srbija je u "sitne" sate saznala svog poslednjeg rivala u grupi C. Portoriko je na domaćem terenu porazio sve protivnike i tako sasvim zasluženo došao do Pariza, a čini se da je i olakšao posao našim igračima. To je ipak samo papir.

Ni Litvanija, a pre toga ni Italija nisu uspeli da se izbore sa ostrvskom zemljom, koja se tako po deseti put plasirala na najveću smotru svetskog sporta i komletirala sastav od dvanaest reprezentacija na turniru.

"Orlovi" su dakle smešteni u grupu C, a pored Portorika koplja će ukrstiti i sa prvim favoritom Sjedinjenim Američkim Državama, ali i jednim osveženjem Južnim Sudanom.

Na prvi pogled, ali i na svaki naredni, Srbija je pod imperativom prolaska ove grupe i već je viđena na drugom mestu na tabeli. "Drim tim" je projektovan za laganu prvu poziciju, dok bi Portoriko trebalo da bude tim koji bi potencijalni prolazak čekao sa trećeg mesta. Naravno, to su ipak samo obične projekcije.

Svetislav Pešić će izvesno put Pariza krenuti sa jakim timom, pa zašto ne razmišljati i o prvom mestu. Ono što je jako važno istaći je da taj uvodni duel sa Amerikancima svakako nije najbitniji, tako da je i raspored ono što može da raduje, pa će se okršaji za četvrtfinale igrati kasnije. Istorijat govori i da našim igračima leže druga dva protivnika, a takođe ih i poznajemo sa Svetskog prvenstva.

Srbija 28. jula započinje učešće na OI, dok će 31. za rivala imati Portoriko. Na kraju 3. avgusta očekuje se meč sa Južnim Sudanom.

Kada su preostale dve grupe u pitanju, A je okarakterisana kao grupa smrti i tu se za dva ili tri mesta bore Australija, Grčka, Kanada i Španija, dok se u grupi B nalaze Francuska, Nemačka, Japan i Brazil.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić doveo Bogdanović da gledaju trke konja, usledila je neverovatna radost posle pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuuuk

    8. jul 2024 | 09:21

    Ne razumem kako nam je Portoriko olakšao bilo šta pobedivši Litvaniju !? Ako su bili bolji od Litvanaca to znači da su BOLJI i kvalitetniji. I nama će biti teško sa njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA