Orlovi, spremite se! I košarkaši Španije idu na Olimpijske igre, Furija u drami dobila Bahame za vizu za Pariz

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nisu se predavali Bahami sve do samog kraja

Košarkaši Španije pobednici su kvalifikacionog turnira u Valensiji, čime su obezbedili plasman na Olimpijske igre u Parizu! Oni su u velikom finalu savladali Bahame posle drame i neizvesnosti u završnici, iako su imali kontrolu nad rezultatom u većem toku utakmice - 86:78!

Trudili su se Bahami, u samom startu utakmice su čak imali i prednost protiv Furije, ali su Španci ipak pokazali svoj kvalitet i mora se reći i veće iskustvo u igranju ovakvih mečeva, pa su prošli na Olimpijske igre u Parizu.

Bahami su pred poslednjih minut i po posle dve vezane trojke uspeli da spuste razliku na svega šest poena, potom su imali i napad koji bi ih potencijalno približio i na tri poena minusa, ali se Badi Hild spetljao i poslao loptu u aut.

Usledila je penal završnica u kojoj su Španci imali već ogromnu rezutlatsku zalihu, koju naravno nisu ispustili pred svojim domaćim navijačima u Valensiji, gde će se sigurno slaviti do kasno u noć.

Španija je tako postala poslednji tim u Grupi A koja će biti spektakularna! Zajedno sa Furijom će se za prolaz dalje boriti Australija, Grčka i Kanada, tako da se može reći da će ovo biti svojevrsna grupa smrti na Olimpijskim igrama.

U reprezentaciji Španije danas je dominirao Lorenzo Braun sa 18 poena i četiri skoka, potom je sledio Vili Ernangomez sa 15 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je Santijago Aldama dao 12, a Usman Garuba postigao 10 poena.

Kod Bahama, očekivano je najviše poena ubacio Badi Hild sa 19 poena uz šest skokova, dok je Diandre Ejton postigao 17 poena sa 14 uhvaćenih lopti. Erik Gordon je meč završio sa 15 poena, dok je Valdez Eždkomb postigao 12, a Trejvis Manings 10.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA