Bruno Kaboklo i Jago dos Santos idu na Olimpijske igre! Brazil slavi Aca Petrovića, demolirali Letoniju sa +25

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kakva partija u finalu turnira u Rigi

Košarkaška reprezentacija Brazila pobednik je kvalifikacionog turnira u Rigi i samim tim je obezbedila sebi mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u velikom finalu demontirala Letoniju sa čak 25 poena razlike - 94:69!

Slaviće tako u zemlji iz Južne Amerike legendarnog hrvatskog trenera Aca Petrovića, ali slaviće i košarkaše Partizana i Crvene zvezde, Bruna Kabokla i Jaga dos Santosa, koji su bili na terenu i na ovom finalnom okršaju.

I dok se Jago dos Santos nažalost povredio polovinom druge četvrtine kada je pao na teren i morao da bude iznet od strane svojih saigrača Felicija i Uertasa na klupu, sa druge strane je Bruno Kaboklo dominirao i postigao koš sa više od polovine terena na kraju prve deonice.

A već posle nje moglo se i reći da će Brazil na Olimpijske igre, pošto su puleni Aca Petrovića uspeli taj deo igre da reše u svoju korist rezultatom 34:11.

Borili su se Letonci da barem malo smanje tu razliku, ali su svaki put nailazili na visoko postavljenu rampu od strane Brazilaca. Južnoamerička selekcija nije dopustila rivalima nijednom ni da priđe na jednocifren minus nakon te prve četvrine.

I na kraju krajeva, Bruno Kaboklo bio je i najefikasniji igrač u timu Brazila sa 21 ubačenim poenom uz četiri skoka i jednom asistencijom. Pratio ga je Leo Meindl sa 20 poena i osam uhvaćenih lopti.

Zvezdin košarkaš, Jago dos Santos je stao na tri poena do pomenute povrede za sedam minuta na terenu.

Dvocifreni kod Brazilaca bili su još Gui Santos i legendarni Marselinjo Uertas sa po 12 poena.

Kod Letonaca je najbolji bio Rihards Lomažs sa 15 poena, dok su Arturs Žagars i Rolands Šmits imali po 14.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA