Košarkaši Srbije dominirali protiv Holandije iza zatvorenih vrata: Uroš Plavšić bio najefikasniji igrač meča

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Orlovi su slavili rezultatom 90:74

Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da iza zatvorenih vrata ostvari pobedu u okviru priprema za Olimpijske igre protiv selekcije Holandije danas u Beogradu - 90:74.

Bio je to prvi pripremni meč selekcije Srbije posle prvog dela priprema obavljenih u Staroj Pazovi, a ono što posebno može da raduje je činjenica da su naši košarkaši odigrali timski i upisali kolektivni indeks od čak 122 poena.

Prvu četvrtinu Srbija je dobila sa 19:17, dok je do poluvremena uspela da uveća razliku na 49:39. Meč je prelomljen u trećem kvartalu kada su Orlovi otišli na +22 (73:51), a u poslednjoj deonici su Holanđani samo uspeli da ublaže poraz.

Selektor Svetislav Pešić je danas minutažu dao ukupno jedanaestorici košarkaša, a pobeda se nije dovodila u pitanje.

Najefikasniji igrač meča protiv Holandije bio je novi prvi prvotimac Crvene zvezde, Uroš Plavšić koji je ubacio 19 poena, dok je Nikola Milutinov postigao 17.

Dvocifren u našem timu bio je još samo Ognjen Dobrić sa 11 poena, dok je na drugoj strani u timu Holandije bolji od ostalih bio Kej Van der Vurts de Flajs sa 18 postignutih poena.

Interesantno je da je Nikola Jokić ubacio dva poena za 20 minuta uz deset asistencija i devet skokova, dok je Bogdan Bogdanović stao na šest poena.

Srbija će odmeriti snage sa istim sparing partnerom i za dva dana.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA