≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman šok za Italiju i Poceka: Olimpijske igre su daleko nakon teškog poraza, Srbija čeka svog rivala

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćin iznenadio

  • 1
Đanmarko Poceko Foto: Ricardo ARDUENGO / AFP / Profimedia

Grupna faza košarkaških kvalifikacija za Olimpijske igre okončana je prethodne noći u San Huanu, gde je selekcija Portorika šokirala Italiju slavivši sa 80:69. Na taj način je domaćin sebe postavio na čelno mesto tabele i obezbedio lakšeg rivala u polufinalu.

Opipavanje pulsa dva tima trajalo je desetak minuta, a nakon minimalne prednosti ostrvske selekcije, Italija je do poluvremena uspela da iskontroliše rezultat i uglavnom je imala dva poseda viška.

Treći kvartal doneo nam je rezutlatsku klackalicu, nakon čega je usledila ključna serija domaćina. Odvojio je Portoriko na dvocifrenu razliku i tu je bio kraj za evropsku reprezentaciju.

Hoze Alvarado je meč završio sa 29 poena (7/10 za tri), Džordž Kondit je dodao 15, dok je Tremont Veters ubacio 10 uz 12 asistencija. Na drugoj strani su Danilo Galinari i Niko Manion imali 14 i 11 poena.

Italijani su tako sebi zagorčali život i u polufinalu će ići na Litvaniju, dok će Portoriko igrati sa Meksikom, koji je sinoć prošao trijumfom nad Obalom Slonovače 92:81. Pobednik ovog turnira će biti poslednji rival Srbije u Parizu, uz Ameriku i Južni Sudan.

Tokom večeri Finska je u Valensiji porazila Poljsku sa 89:88 i tako ih eliminisala, pa će upravo oni na megdan Španiji, dok će u drugom polufinalu igrati Liban i Bahami.

(Telegraf.rs)

Video: Poceko o Žocu: "Najbolji trener u istoriji košarke, hvala mu na onome što mi je rekao pre meča"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žakmen

    5. jul 2024 | 14:06

    Italija mora da pobedi Litvaniju pa mora. Sad, da li u polufinalu ili u finalu, svejedno je. Samo pobednik turnira ide na Olimpijske igre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA