≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić sjajnim tripl-dablom izvukao Sloveniju sa ivice ambisa: Poraz od Hrvatske je arhiviran, OI i dalje san

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uspeli su da naprave potrebnu razliku

  • 0
Luka Dončić Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Košaraši Slovenije uspeli su da se izbore sa svim problemima i savladali su Novi Zeland 104:78 u svom drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koji se održava u Atini potrebnom razlikom.

Nakon debakla u okršaj usa Hrvatskom i poraza 108:92, kao i iznenađujućeg slavlja njihovog drugog rivala protiv šahovničara 90:86, bilo je jasno da je slavlje od jedanaest poena bilo neophodno kako bi se Slovenci domogli polufinala. I uspeli su.

Od prve deonice oni su bili svesni šta im je potrebno, pa su već nakon deset minuta imali prednost od 27:9. Razlika je evidentno opustila ekipu, pa su u završnici prvog poluvremena čak spali i na plus pet u jednom momentu. Bilo je jasno da u nastavku moraju bolje.

Završnica treće deonice donela je maltene i razrešenje svih dilema, pa je Novi Zeland završio učešće posle grupne faze.

Slovenci su na kraju promašili i šut za prvo mesto, pa će sa skorom 1-1 biti iza Hrvatske. To ih vodi najverovatnije na megdan Grčkoj, ukoliko domaćin opravda ulogu favorita protiv Egipta.

Luka Dončić je meč završio sa tripl-dablom učinkom od 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija i tako maltene sam povukao tim ka potrebnom rezultatu. Džoš Nibo ga je pratio sa 20 i 12 uhvaćenih lopti, dok su po 14 poena dali Gregor Hrovat i Klemen Prepelič. Šej Ili je na drugoj strani ubacio 28 uz 10 skokova.

(Telegraf.rs)

Video: Srbi u Minhenu zapevali Luka Dončić jedan je od nas, Slovencima se to nije svidelo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA