Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika čast! Evroliga dala poverenje Bodirogi na još 4 godine

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaje na čelu elitnog takmičenja.

  • 10
Dušan Duda Ivković, Komemoracija Foto: Nikola Tomić

Na Generalnoj skupštini akcionara Evrolige održanoj danas, donete su ključne odluke koje će oblikovati budućnost evropske košarke.

Akcionari su jednoglasno potvrdili produženje mandata predsednika Evrolige, bivšem srpskom reprezentativcu i košarkaškoj legendi Dejanu Bodirogi, te izvršnog direktora, Pauliusa Motiejunasa, na period od četiri godine.

Usvojeni su pravilnici takmičenja za sezonu 2024/25, kao i liste učesnika za Evrolige i Evrokupa. Takođe, odobren je kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Skupština je odobrila finansijski izveštaj za sezonu 2023/24. Pored toga, usvojena su nova pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju koja će doprineti održivosti i transparentnosti takmičenja.

Direktor za suđenje, Daniel Herazuelo, podneo je izveštaj o sezoni 2023/24, koji je uključivao predložena poboljšanja u regrutaciji, edukaciji, nadzoru i tehnološkim protokolima za sudije.

Ove odluke naglašavaju posvećenost organizacije ka unapređenju kvaliteta takmičenja i osiguranju dugoročne stabilnosti i fer-pleja u evropskoj košarci.

(Telegraf.rs)

Video: Legende ex yu košarke RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    4. jul 2024 | 13:54

    Kad neki Srbin dobije na Zapadu veliku funkciju a znamo šta se radi Srbiji......ja se uvek pitam za koga taj Srbin radi.........

  • Xxx

    4. jul 2024 | 15:20

    Očekujemo hitno saopštenje sa Andrićevog venca a zatim i iz Železnika

  • Tejgooo

    4. jul 2024 | 14:33

    To je licenca Partizanova u naredne četiri godine . A ovi ispod mosta ćao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA