≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati šokirali Slovence, pa dobili "šamar" od Novog Zelanda: Vatreni poraženi u kvaklifikacijama za OI

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Loša poslednja četvrtina odlučila je pobednika

  • 2
Mario Hezonja, košarkaška reprezentacija Hrvatske Foto: FIBA (fiba.basketball)

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, posle odlične igre i pobede nad Slovenijom, poražena je od Novog Zelanda 90:86 u drugom meču Grupe C1 kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Atini. 

U napetoj i izuzetno dinamičnoj utakmici, Hrvatska je pružila jak otpor, ali nije uspela da zadrži prednost u ključnim trenucima. Ivica Zubac bio je najistaknutiji igrač Hrvatske sa 29 poena i 16 skokova. Dario Šarić je takođe dao značajan doprinos sa 19 poena, 8 skokova i 5 asistencija, dok je Mario Hezonja dodao 16 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Sa druge strane, Novi Zeland je pokazao svoju borbenost i timsku igru, a najviše se istakao Ili sa 16 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije, dok je Mauriahoho-Leafa dodao 12 poena i 3 asistencije.

Iako je Hrvatska imala igru i vođstvo, poslednja četvrtina je rešila pitanje pobednika. U poslednjih deset minuta izabranici selektora Sesara postigli su samo 7 poena, pa nisu iskoristili priliku da preokrenu rezultat u poslednjim minutima meča. Sa druge strane, Novi Zeland je, zahvaljujući boljoj realizaciji u završnici, uspeo da odnese pobedu i tako zakomplikuje situaciju u kvalifikacionoj grupi.

Hrvatska će morati da analizira ovaj poraz i pripremi se za sledeće izazove kako bi se ozbiljnije uključila u borbu za plasman na Olimpijske igre. Trenutno, Hrvatska je zbog koš količnika +12 već obezbedila plasman u polufinale, ali ostaje da se se vidi sa kog mesta. Ukoliko Novi Zeland pobedi Sloveniju, Hrvatska će biti druga, a Hrvatska će ostati prva ako Slovenija pobedi Novi Zeland sa manje od 29 poena razlike. Ukoliko Slovenija deklasira Novi Zeland sa više od 29 razlike osvojiće prvo mesto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA