Vreme čitanja: oko 2 min.

"Imao sam 48 lomova, bio mrtav dva i po minuta": Životna drama čoveka koji je rekao da bi "ubio" za Grobare

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pamti se njegova izjava iz 2009. godine koju je dao pred meč sa Partizanom

  • 1
Mario Kasun Printskrin: Youtube/Jao Mile podcast

Nekadašnji hrvatski košarkaš Mario Kasun bio je nedavno gost u podkastu "Jao Mile" i tom prilikom govorio je o zanimljivim detaljima iz svoje karijere koja je zavrešna pre 10 godina!

Kasun je tom prilikom otkrio i malo poznate detalje iz privatnog života, odnosno životnu dramu koju je imao i nesreću koja je na njega ostavila posledice.

Tokom karijere je igrao i u NBA ligi, nosio je dres Orlanda, dok je u Evropi nastupao u Nemačkoj, potom za Barselonu, Efes, Zagreb i Montepaski - pre nego što je karijeru završio u Dubaiju. Danas igra rekreativno kako bi "preživeo."

- Treniram, tako da da je meni sport kao sport način života. Nije da si stao pa da ne radiš ništa. Jednostavno, polomio sam toliko kostiju da ako stanem brate... Jedem tablete kao M&M bombone, nema stajanja brate. Raspadnem se ako tri dana ne radim ništa, kao kamion da me je zgazio. Ovaj jedna prijatelj moj iz Barselone, Nikola... Ja se skucao motorom, ovo-ono, i sada operacija trči tamo-ovamo, i dođe doktorka i kaže: "Recite mi istoriju svih operacija, bolesti, što imate." A on mrtav-hladan joj odgovara: "Gospođo, on vam je imao sve sem raka dojke" - rekao je Kasun kroz smeh.

Na pitanje Mileta Ilića, nekadašnjeg košarkaša koji vodi podkast, kada se skucao motorom, Hrvat je otkrio strašnu tajnu:

- Pre 3-4 godine, tu negde. Imao sam 48 lomova. desna ruka skoro mrtva, ono...Ili je bilo da se reže ili da imam "mrtvo cveće" što bi se reklo. Pokupio me frajer za vreme kovida, stao ispred mene zakočio i pojeo ga. Desna ruka, devet operacija. Bio sam u bolnici 54 dana, klinički mrtav dve i po minute... Šta me gledaš, brate? Ništa, život ide dalje, Bog za mene očigledno ima neki drugi plan - priznao je Kasun i nastavio:

- Brate, on je išao iz drugog smera, skrenuo onako na semaforu, na raskršću stao. I ja sada, znači, kočim u tom trenutku i sve toi je "slowmotion." Kao da imaš sat vremena. Kalkulacije! Idem desno, on pali auto, ja kad krenem on me lomi sa strane. Kukovi, leđa, sve... Ne! Leva strana, dve trake, vidim neke kante za smeće i rekoh nije lošta opcija, zabiću se u njih, pa ću ono znaš... Dolazi autobus! Ma rekoh, brate, žderi ga direktno. Ležim na podu, gubim se. Gubim krv, otvoreni prelomi, vidim frajer pali auto i... doviđenja! Prva hitna 45 minuta, druga sat vremena. Izgubio sam litar i po krvi ja mislim.

Mario Kasun Foto: MN Press/N. Paraušić

Inače, kada je u pitanju nekadašnji reprezentativca Hrvatske, on je u decembru 2009. gdoine dao jednu zanimljivu izjavu za navijače Partizana, kada je sa Efesom gostovao u Beogradu protiv crno-belih.

- Igrao sam u Pioniru, dok sam nosio dres Barselone. Atmosfera je fantastična na Partizanovim utakmicama, njegovi navijači su najbolji na svetu. Ozbiljan sam, ja bih ubio za takve navijače... A ne kao što je kod nas u Istanbulu, dođe 150 gledalaca, od kojih su 70 obezbeđenje - rekao je Kasun tada za list "Sport."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....👀

    3. jul 2024 | 08:52

    On i simon likovi do jaja bez dlake na jeziku iskreni dobri ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA