Vreme čitanja: oko 1 min.

Litvanci i Italijani korak bliži Srbiji na OI

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurne pobede pomenutih selekcija

  • 0
Košarkaška reprezentacija Litvanije Printskrin: Youtube/FIBA - The Basketball Channel

Kao što se i očekivalo, košarkaši Litvanije i Italije napravili su siguran korak u borbi za plasman na Olimpijske igre i jedna od te dve selekcije najverovatnije će biti rival Srbiji u grupi!

Na turniru koji se igra u Portoriku, Litvanija je sa 96:84 savladala Meksiko u prvoj grupi, dok je Italija u drugoj demolirala Bahrein sa 114:53.

Podsetimo, Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače čine jednu stranu, u drugoj su Italija, Portoriko i Bahrein. Po dve najbolje selekcije ukrstiče u polufinalu, pobednik ide na OI i ulazi u grupu sa Srbijom, SAD i Južnim Sudanom.

Kada je u pitanju meč Litvanaca i Meksikanaca, Grigonis je ubacio 21 poen i bio je najefikasniji. Domantas Sabonis je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 11 skokova, a Sedekerskis je stao na 12. S druge strane, Ibara je sa 18 bio najbolji u Meksiku.

Italijani su poprililno raspodelili poene na svom meču, Danilo Galinari i Nikol Meli su imali po 14, Akile Polonara  je dodao 13, Abas, Karuso i Bortolani po 11, a Tonut 10.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA