≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakva senzacija! Hrvatska demolirala Sloveniju i Dončića, ubacila im 108 poena i udaljila ih od OI u Parizu

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatna partija Hrvata u Pireju

  • 0
Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Slovenije Foto: FIBA (fiba.basketball)

Senzacija u Pireju! Košarkaška reprezentacija Hrvatske "razvalila" je Sloveniju predvođenu Lukom Dončićem u grupnoj fazi olimpijskog kvalifikacionog turnira u grčkom Pireju i tako ih udaljila od Pariza na zaista spektakularan način - 108:92.

Napadački sve je funkcionisalo kao švajcarski sat u redovima reprezentacije Hrvatske. Dovoljno je reći da su Hrvati u prvoj četvrtini uspeli da ubace čak 31 poen Slovencima, a da su u trećoj išli do čak 39 poena. Nije ništa moglo da pomogne Slovencima danas.

Razlika se gotovo nije ni spuštala na jednocifrenu od momenta kada je otišla na dve cifre. Hrvati su uradili sve da se zadrže za barem četiri glave ispred Slovenaca, koji su imali zaista respektabilan sastav u kojem se pored Dončića našao i Prepelič, pa i Zoran Dragić, Džoš Nibo, Vlatko Čančar...

Ipak, blistali su Hrvati u svakom smislu te reči, a u prvi plan su iskočili i neki od kojih se to možda i nije baš očekivalo.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Luka Dončić Foto: FIBA (fiba.basketball)

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Goran Filipović sa 21 poenom uz 1/2 za dva i 6/7 za tri, dok je postigao i 1/2 sa linije penala, a uhvatio je i četiri skoka uz šest asistencija.

Pratio ga je Dario Šarić sa 19 poena, 10 skokova i 10 asistencija sa brutalnim tripl-dablom! A dvocifreni su bili i Ivica Zubac sa 18 poena, potom Danko Branković sa 15, Mario Hezonja sa 12, kao i košarkaš Partizana, Džejlin Smit sa 11.

Na drugoj strani, Luka Dončić je postigao 26 poena, a takođe je imao tripl-dabl sa još 11 skokova i 10 asistencija. Klemen Prepelič dao je 19 poena, dok su Džoš Nibo i Vlatko Čančar postigli po 12.

Propozicije su takve da iz grupe u polufinale idu po dve selekcije, tako da Slovenija mora da savlada Novi Zeland u preostalom meču. Ipak, to najverovatnije znači da će već u polufinalu morati da igra sa domaćinom Grčkom!

Košarkaška reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Luka Dončić Foto: FIBA (fiba.basketball)

Na drugom meču tog istog turnira u Pireju, Dominikanska Republika je ranije danas u drugoj grupi savladala Egipat sa 90:77.

Na turniru u Rigi, Letonija je savladala Gruziju koju vodi Aleksandar Džikić sa ubedljivih 83:55, dok je u Valensiji viđena pobeda Bahama nad Finskom od 96:85 i trijumf Španije nad Libanom od 104:59.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA