≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šok! Čuveni NBA košarkaš se iznenada penzionisao

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenađujuća odluka!

  • 5
Kemba Voker i Aleksa Avramović Foto: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni košarkaš Kemba Voker odlučio je iznenada da završi svoju košarkašku karijeru!

On se tim povodom ogasio emotivnom porukom na društvenim mrežama.

- Želeo bih da počnem tako što ću se zahvaliti Bogu za sve što mi je dao. Košarka je za mene udarila više nego što sam mogao da zamislim i zagvalan sam za neverovatan put koji sam imao. Sa tim u vezi, ovde sam da podelim sa vama vest da se povlačim iz košarke. Ovo je sve bio san. Kada pogledam unazad, i dalje ne mogu da verujem kakve sam stvari ostvario u karijeri. Znam da ne bih sve ovo mogao da postignem bez neverovatne podrške sistema oko mene. Imam toliko ljudi kojima moram da se zahvalim - mojoj mami, tati, celoj porodici, saigračima, koji su postali moja porodica i trenerima koji su verovali u mene i izvukli ono najbolje. Košarka će zauvek biti deo mog života, tako da ovo nije doviđenja. Uzbuđen sam zbog onog što sledi - napisao je Kemba.

Svoju košarkašku karijeru, Kemba je započeo u Konektikat Haskisima još u sezoni 2008/09, i tamo je proveo tri pune sezone, nakon čega je obukao dres Šarlot Hornetsa.

Upravo u Šarlotu, Voker je proveo najveći deo svoje karijere, i dres Hornetsa nosio je punih osam sezona. Potom se preselio i u Boston Seltikse, Njujork Nikse i Dalas, pre nego što se otisnuo u Evroligu.

Protekle sezone, nosio je dres Monaka, gde se nije najbočlje snašao, i u proseku je za "Kneževe" beležio 4,4 poena, 1,4 skoka i 1,1 asistenciju.

Najbolja sezona za Vokera, bila je 2018/19, kada je u dresu Šarlota u NBA ligi beležio 25,6 poena, 4,4 skoka i 5,9 asistencija po meču u proseku.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA