Vreme čitanja: oko 2 min.

Vezenkov o povratku u Evroligu: "Još nisam razgovarao sa Reptorsima, ne znam šta očekuju od mene"

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrlo lako se može desiti da ga već ove sezone vidimo u Evroligi.

  • 0
Saša Vezenkov Foto: Tanjug/AP

Bugarski reprezentativac Saša Vezenkov govorio je o pontecijalnom povratku u Evropu o kom se već neko vreme intenzivno govori.

On je nedavno prešao kroz trejd u ekipu Toronto Reptorsa, nakon što je sa Sakramento Kingsima presedeo gotovo celu sezonu na klupi za rezerve.

Otkriva da su priče o potencijalnom povratku u Evropu za sada nerealne jer još uvek nije pričao sa čelnicima tima u koji je trejdovan.

- Trenutno mogu samo da kažem da sam igrač Reptorsa. Još nismo razgovarali. Prošla sezona nije bila najlakša za mene, ali naporno radim, dobro se osećam. Ne znam koliko dugo ću ostati u Bugarskoj, ovog leta je nešto posebnije. Više vremena provodim u Grčkoj zbog povrede, tamo se lečim i videćemo šta će se desiti. Trudim se da se što više fokusiram na sebe - počinje Vezenkov u intervjuu za "Eurohoops".

Prvo želi da vidi kakvo je raspoloženje tima u koji je nedavno stigao.

- Trenutno sam igrač Reptorsa, moramo videti šta oni žele od mene, kakvo je njihovo raspoloženje. Biće ovo dugo leto i sve što me zanima je da ostanem zdrav. Što se tiče timova koji su zainteresovani za mene, uvek je lepo kad vas žele. U životu postoje i dobre dileme. Ali, sada me jedino zanima da ostanem zdrav. Dosta sam se fokusirao na sebe da bih bio 100% spreman na početku godine. Moja povreda je bila šlag na torti, i da, očigledno je uticala na moju sezonu. Ali bilo je jasno od ranije da stil koji je trener želeo da igram nije uključivao mene. Ali to je u redu, to je život. Samo je pomalo uznemirujuće kad vam se kaže jedno, a dešava se nešto drugo - rekao je Vezenkov.

Bez obzira na manjak uloge, veoma je zahvalan Sakramentu na tome što su mu oni bili tim koji je mu je pružio prvu priliku u najkvalitetnijoj ligi na svetu.

- Ne gajim loša osećanja prema Sakramentu i ljudima koji su me tamo dobrodošli. Stekao sam mnogo prijatelja u grupi. Sve je bilo profesionalno, korisno i zauvek ću biti zahvalan što su mi pružili priliku za moje prvo iskustvo u NBA ligi. Sve je drugačije tamo, to je druga zemlja. Sa 28 godina bilo je mnogo teže prilagoditi se nego što sam iskusio sa 17 ili 18 godina. Novi stil igre. Sa vrha Evrope odeš tamo i postaneš jedan od mnogih. Morate dokazati stvari iz početka i to utiče na vas - ističe Vezenkov.

Smatra da je njegova odluka za odlazak u NBA bila potpuno ispravne bez obzira na ulogu.

- Dao sam sve od sebe. Mnogi faktori su igrali ulogu, ali definitivno sam srećan sa odlukom koju sam doneo pre godinu dana. Bila je ispravna. Ko odbija NBA? To se ne može - zaključio je Vezenkov.

Svakao, srpski trener Darko Rajaković će u njemu imati izvanrednog šutera, a postavlja se pitanje da li će to njemu biti potrebno za narednu sezonu.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdan Bogdanović se poverio novinarima o prijateljstvu sa košarkašem kog Pešić nije zvao za OI

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA